Kasjmier truien waren jaren geleden mega exclusief. Niet iedereen kon zo’n trui veroorloven, want de stof is wel wat duurder dan een gewone trui van wol. We zien de kasjmier truien tegenwoordig ook veel in de H&M en in de Zara. Fijn! Want kasjmier truien zitten heerlijk zacht en zien er luxe uit. Dit zijn nog andere redenen waarom je in kasjmier zou moeten investeren. Maar waar moet je nou precies op letten als je zo’n zachte trui gaat shoppen? Wij hebben de tips voor je.

Dubbelcheck

Een echte kasjmieren trui is gemaakt van 100 procent kasjmier, dit kan je checken op het label aan de binnenkant van de trui waar de materialen weergegeven staan. Er zijn ook truien waarbij meerdere materialen worden gebruikt. Maar ook als de trui gemaakt is van 100% kasjmier zit er nog verschil in de kwaliteit van de stof. De kasjmier truien van de Zara en van H&M zijn zeker een goede aankoop, maar dit zijn geen truien die jaren meegaan. En dit kan je niet zien aan het prijskaartje, wel aan de stof. De vezels zijn namelijk minder lang.

Een mooie trui voor een mooie prijs

Als je een kasjmier trui bij de Zara koopt, kies er dan een die iets duurder is dan de gewone truien. Dan heb je meer kans op betere kwaliteit. Voel de trui ook goed. Als het materiaal te fluffy aanvoelt is dit waarschijnlijk geen goed kasjmier. Ook al is fluffy verleidelijk, kasjmier is van zichzelf juist wat stugger en wordt door het dragen steeds zachter. Bekijk ook of je door de trui heen kunt kijken als je hem tegen het licht aanhoudt. Als dit wel zo is, is de trui dus losser gebreid. De trui zit dan minder warm en er zijn waarschijnlijk minder kasjmieren garen gebruikt. Als je de trui een beetje uitrekt en weer loslaat, zou het terug moeten veren in zijn oude positie. Veert de stof niet terug? Dan zal de trui sneller uitrekken na een paar keer dragen, en dat wil je natuurlijk niet. En de laatste tip: bekijk het labeltje ”Made in…” Is hij gemaakt in China? Dan heb je waarschijnlijk een trui met een slechtere kwaliteit dan een trui met een maakwijze uit bijvoorbeeld Italië.

Keep it pretty

Als je dan eindelijk zo’n mooie kasjmieren trui hebt aangeschaft, wil je hem natuurlijk ook mooi houden. Je hoeft deze trui minder vaak te wassen! De stof is namelijk zelfreinigend. Ziet je trui er na een dag nog schoon uit, maar zou je hem wel weer zo fris willen laten ruiken zoals vanmorgen? Hang hem dan gewoon eventjes uit om hem te laten luchten. Het liefst buiten (als het niet regent) of in de badkamer. Bekijk hier nog andere tips om je kasjmieren trui langer mooi te houden. Shop de mooiste truien hieronder!

Zin om truien, sweaters en knits te shoppen? Bekijk deze artikelen dan ook:
De leukste knits die je wil shoppen voordat ze uitverkocht zijn
Styled by Manon – De oversized trui die je slanker doet lijken
Door deze knappe sweaters krijg je zin in de herfst

 

PHOTO CREDITS: LISA OLSSON
(Visited 150 times, 1 visits today)