Tja, je kent het wel.. Je maakt je beauty look (probeer ook eens deze natural spring look) af met een likje mascara en dan gaat het helemaal de mist in. Je prachtige wimpers zien er ineens uit als een paar klonterige spinnenpoten (en ook hij wordt hier niet blij van, kijk hier op welke beauty fouten mannen nog meer afknappen). Ja, dat komt door je klonterende mascara…  Dit zijn dus de redenen én natuurlijk de oplossingen!

1. Mascara eraf halen

Haal je mascara er altijd héél goed af. Als er nog restjes mascara op je wimpers zitten heb je namelijk veel sneller kans op klonterige wimpers and we don’t want that!

2. Oude mascara

Oude mascara droogt uit en bevat bacteriën. Klinkt niet heel prettig hè? En het zorgt dus ook nog eens voor klonten in je mascara. Gebruik je mascara dus niet langer dan 3 maanden (en deze andere mascara fouten maak jij vanaf nu ook niet meer!).

3. Too much mascara

Dit zul je misschien wel eens gemerkt hebben maar hoe meer mascara je opdoet, hoe meer klontjes je krijgt. Hou het dus gewoon bij één of twee laagjes.

4. Mascara aan de rand

Te veel mascara op je borsteltje? Gewoon een beetje afvegen aan de rand van het potje, right? Niet meer doen dus. Dit droogt namelijk op en deze stukjes kunnen weer in je mascara terechtkomen waardoor er klontjes ontstaan.

5. Wiggle, wiggle

Mascara aanbrengen in een rechte beweging zorgt ervoor dat je mascara sneller klontert. Breng de mascara aan door middel van een zigzagbeweging, hierdoor haal je je wimpers een beetje uit elkaar en heb je minder kans op klontjes.

6. Lucht in je mascara

Ook lucht in je mascara kan voor klontjes zorgen. Als je bijvoorbeeld je mascara niet goed dichtdraait dan komt er lucht in en dan zal deze uitdrogen. Het zelfde geldt als je het borsteltje te vaak heen en weer beweegt in het potje. Goed op letten dus…

7. Verkeerde mascara

Als één bepaalde mascara altijd zorgt voor klonterige wimpers (en je hebt alle bovenstaande tips al geprobeerd) dan kun je beter even een ander merk uitproberen. Het kan natuurlijk ook aan de kwaliteit van de mascara liggen…

Heb jij nog mascara tips die je met ons wilt delen? We would like to know…

Source: Afterdrk

 

 

 

 

(Visited 650 times, 2 visits today)