Koolhydraten zijn hartstikke goed voor je lichaam en zijn een belangrijke bron van energie. Laat je dus vooral niet gek maken door te stoppen met het eten van koolhydraten. Er zijn namelijk koolhydraten die wel hartstikke goed voor je zijn. Wij hebben de koolhydraten op een rijtje gezet die je met een gerust hart kunt eten.

Groenten

Groenten is de sleutel naar een gezond leven. Ze zijn rijk aan vitamines en mineralen en dus hartstikke goed voor je!

TIP: kies eens voor een recept met zoete aardappel!

Fruit

Fruit bestaat uit koolhydraten, eiwitten en heel weinig vet (behalve de avocado). Fruit bestaat ook uit suiker en daarom is het verstandig om niet meer dan twee stukken fruit te eten.

Havermout

Havermout kunt je gewoon blijven eten. Havermoutpap is heerlijk voor in de ochtend en kun je lekker combineren met fruit. Je kunt ook veel verschillende gerechten maken van havermout, zoals pannenkoeken of havermout repen.

Bruine rijst

Ook wel zilvervliesrijst genoemd. Je kunt inplaats van witte rijst beter bruine rijst eten. Bruine rijst bevat namelijk veel meer voedingsvezels dan witte rijst.

Noten

Kies dan wel voor ongezouten noten. Noten zitten in de schijf van vijf en het is daarom goed om elke dag wat ongezouten noten te eten.

Aardappelen

Aardappelen zijn een bron van vezels en vitamines. Ze zorgen dus voor energie en zorgen voor een goede darmwerking. Daarnaast heb je veel verschillende soorten aardappelen. Kies daarom niet voor de gefrituurde of gebakken aardappelen met veel zout, maar ga voor de gekookte of gepofte aardappelen.

Bonen

Bruine bonen, kikkererwten, linzen of sojabonen. Alle bonen zijn eigenlijk wel goed! Maak hier bijvoorbeeld een heerlijke hummus spread van.

Volkoren brood

Hoe lekker die tosti’s ook zijn op wit brood. Volkoren brood is echt veel gezonder. De koolhydraten in volkoren brood worden ook nog eens minder snel afgebroken waardoor je minder snel honger hebt.

Volkoren pasta

Ook kun je beter kiezen voor volkoren pasta dan voor witte pasta. Je raakt hier gewoon sneller vol van en er zitten ook veel vezels in die goed voor je stoelgang zijn.

 

WIL JE MEER LEZEN OVER KOOLHYDRATEN?
Hoe zit het eigenlijk met koolhydraten?
Wat is beter: calorieën verbranden of vet verbranden?
Altijd honger? Met deze hacks niet meer!

(Visited 1 times, 1 visits today)