Denk je net de perfecte trui te hebben gevonden, blijkt hij achteraf énorm te kriebelen… En zo beland je favoriete knit ongedragen op de bovenste plank van de kast. Zonde! Wij hebben een aantal tips die ervoor gaan zorgen dat je kriebelende trui niet meer kriebelt!

Kriebelende trui? Zo kom je er vanaf!

1. Conditioner
Wollen knitwear kan zachter worden gemaakt met hetzelfde middeltje waar jij je haar ook zachter mee maakt: conditioner! Conditioners van hogere kwaliteit werken het beste (de 2-in-1 shampoos en conditioners kun je beter even laten staan). Let wel even goed op: de meeste knitwear mag alleen op de hand en in koud water gewassen worden!

2. Azijn
Azijn heb je vast wel in je keukenkastje staan en dat is handig! Dit is namelijk heel geschikt om kriebelende truien zachter mee te maken. Voeg 2 scheutjes witte azijn aan je was toe (het liefst een koude handwas) en je knit komt gegarandeerd kriebelvrij de was uit! Belangrijk is dat je de knit niet naspoelt, maar even laat luchten om de azijnlucht eruit te krijgen.

3. Pluisjes verwijderen
Een grote oorzaak van al dat gekriebel zijn die kleine balletjes stof die zich op je trui verzamelen. Deze bastards zijn eigenlijk super simpel te verwijderen… Je leest hier dé tip voor het ontpluizen van je knitwear!

4. Vriezer
Je maakt de stugge haartjes die zorgen voor de kriebel zachter door je knitwear iets nat te maken en een nacht in de vriezer te leggen. ’s Ochtends haal je je knit uit de vriezer en laat je deze ontdooien. Doe dit rustig, anders heb je kans dat de vezels breken!

5. Eucalan
Eucalan is een natuurlijk, mileuvriendelijk wolwasmiddel gebaseerd op lanoline voor fijne was en wolwas. Dit maakt de wol heerlijk zacht, waardoor je knit veel minder zal kriebelen!

6. Drogen
Bij het droogproces gaat het vaak mis… Knitwear is namelijk helemaal niet voor de droger gemaakt! Sterker nog: de droger is dé plek waar die nare kriebelende pluisjes ontstaan! Zorg er dus altijd voor dat je je truien laat drogen op de grond (je kunt ze eventueel ook droog föhnen!). Wil je je truien persé in de droger stoppen? Vooruit… Kies dan wel voor het ‘fijne was’ programma en droog een aantal handdoeken mee.

READ NEXT
15 truien waar je in wil wonen deze herfst
Dit is de coltrui 2.0!
Broke or Bargain – Red Valentino gestreepte trui

(Visited 9.928 times, 2 visits today)