We zouden een boek kunnen schrijven over onze liefde voor sneakers, sweaters en… leren broeken. We komen op MonStyle al een heel eind. De leren broek wint het, volgens ons, op veel terreinen van de good old jeans.

Ook al is de jeans absoluut onmisbaar in je kast, een leren broek is nog een stuk veelzijdiger. Het item is niet alleen super rock ‘n roll, mits goed gestyled kan het ook een item zijn dat je draagt naar je werk of een feestje. Hoor jij ook bij de leren-broeken-fanclub of denk je je binnenkort aan te gaan sluiten? Houd dan wel rekening met de volgende do’s & don’ts. Een leren broek combineren kun je leren!

DO

Investeren in een mooie leren broek

Je zult zien dat een iets duurdere, kwalitatief goede leren broek ook écht een stuk mooier staat. En als het goed is gaat ‘ie jaren mee dus mag ‘ie ook best wat kosten. Je moet het zo zien: per draagbeurt valt het allemaal wel mee (hetzelfde geldt voor een echte designertas, lees het hier!).

Met veel contrasten combineren

Een leren broek heeft een stoere, rock ‘n roll uitstraling (that’s why we love ’em!) en is dus zeer geschikt om te combineren met items die wat zachter, zoeter, klassieker of netter zijn. Zo dragen we in de winter onze leren broek het liefst met een wollige oversized knit (dit is dé stylingtip voor het dragen van oversized knits!) en als het wat warmer is met een knap zijden bloesje.

Experimenteren met kleur

Als basis is een zwarte broek een absolute must maar onderschat ook niet de kracht van een gekleurde leren broek. Een bordeauxrood of donkergroen exemplaar kan een waardevolle toevoeging zijn op je garderobe!

Je leren broek dragen naar je werk of een feestje

Op veel werkplekken of officiëlere gelegenheden is het dragen van een jeans nog steeds not done. Een leren broek kan in veel gevallen wél! Zorg ervoor dat je de broek met klassieke, chique items combineert en maak je look compleet met een paar prachtige hakken en stijlvolle accessoires.

DON’T

Leer op leer dragen

We zijn gek op leren jasjes en verliefd op leren broeken maar in combinatie is het meer iets voor motormuizen. Lekker niet doen dus.

Een net-niet-passende leren broek dragen

Net te klein wordt al snel ordinair en van een te grote leren broek die om je benen heen slobbert is nog nooit iemand knapper geworden. Size does matter. In dit geval dan.

Je leren broek in de was gooien

Vind je het maar een vies idee dat je je broek nooit kunt wassen, breng ‘m dan naar een stomerij waar ze ook leer reinigen. Verder kun je hier lezen hoe je leer het beste kunt verzorgen!

(Visited 2,453 times, 1 visits today)