Leren schoenen schoonmaken? Wij hebben de oplossing

Wie kent het probleem niet dat je favoriete paar leren schoenen snel vlekken krijgt en/of dof wordt. Zonde toch! Heb je eindelijk dat mooie paar weten te scoren, gaan ze kapot. Als je je leren schoenen goed verzorgt, gaan ze veel langer mee. Ook na een festival. Geen schoensmeer in huis? No problem! Met deze producten, die je al in huis hebt, krijg jij je schoenen weer mooi.

Donker leer

Gebruik voor donker leer een bananenschil. Je leest het echt goed een bananenschil. Pel de banaan en leg de schil op je schoenen. Wrijf de schil vervolgens over de hele schoen. Neem de schoenen hierna af met een schoon doekje en tada! Schone schoenen.

Vetvlek

Vetvlekken kun je heel makkelijk verwijderen met talk en natriumbicarbonaat. Dit absorbeert het vet. Veeg de schoen wel eerst goed schoon. Daarna breng je de talk of natriumbicarbonaat aan op de vlek.

Etensvlekken

Etensvlekken kun je heel makkelijk uit je schoenen halen. Je hoeft alleen alcohol met water te mengen. Pak een doek doop het in het mengsel en smeer het over de schoen.

Schimmelvlekken

Om schimmelvlekken weg te halen smeer je de schoen eerst in met terpetine. Daarna smeer je het in met glycerine.

Krassen

Nagellak remover werkt perfect om nare krassen uit je leren lakschoen te halen. Deze krassen ontstaan vaak doordat je tijdens het lopen per ongeluk met de schoenen tegen elkaar aan schraapt. Breng een beetje nagellak remover aan op een wattenschijfje of wattenstokje. Poets hiermee over de krassen. Doe er daarna babypoeder of vaseline op.

Ledervlek

Als je schoenen echt heel vies zijn, maar het niet kunt verdragen om ze weg te doen. Kun je afwasmiddel gebruiken om ze weer schoon te krijgen. Pak een bak met warm water en doe daar een paar druppels afwasmiddel in. Pak een zacht doekje en dip die het in het water. Poets je schoenen tot al het vuil ervan af is. Pak daarna een droog zacht doekje en dep je schoenen hier mee droog. Laat ze niet onder of bij de kachel drogen. Het leer droogt hiervan uit en wordt keihard.

Watervlek

Om een watervlek goed te verwijderen kun je gebruik maken van vaseline. Dit doe je door een doek met vaseline over de vlek te smeren. Wacht daarna tot het goed in de vlek is getrokken, veeg daarna de schoen af met wol.

Je schoenen weer laten shinen

Dep een wattenschijfje in wodka en draai hiermee kleine rondjes over de schoen. Poets ze daarna nog goed op met een droge doek. Wrijf ermee totdat je reflectie tevoorschijn komt op je schoen.

Je kunt ook echt alle soorten olie gebruiken om je schoenen weer te laten glimmen. Wij hebben hier gekozen voor kokosolie, maar olijfolie kan natuurlijk ook. Dep een katoenen doek ik de olie en smeer het over de schoenen. Ga er daarna nog met een droge doek overheen en je schoenen glimmen weer als nieuw.

Wordt het toch tijd voor nieuwe schoenen?
> Deze schoenen komen ieder jaar terug

Geen idee what to wear naar kantoor?
> Deze schoenen draag je in de zomer naar kantoor

 

PHOTOCREDITS : VANS