Liefdeslessen die we van Love Actually geleerd hebben

Stiekem kijken we ‘m in november al een keer, maar ook rond de feestdagen gaat Love Actually zeker nog eens aan. Het is onze favoriete romantische kerstfilm en hoewel we de verhaallijn inmiddels uit ons hoofd kennen blijft het fantastisch om naar te kijken. Maar wist je ook dat wij ook absoluut dingen leren van Love Actually? Ja zeker, liefdeslessen! En die delen we nu met jou…

You’re never too young to love
Eigenlijk hoeven we deze helemaal niet uit te leggen, want hoe ontzettend (maar dan ook ontzettend) schattig is de kleine Sam in Love Actually en hij bewijst: you’re never too young to love!

Ja, liefde met die onbereikbare man is mogelijk
Love Actually bewijst dat liefde met een ‘onbereikbare’ man of premier zeker mogelijk is. Kijk maar naar Natalie die de prime minister van Engeland aan de haak slaat. Oogje op Mark Rutte?

Blijf jezelf
Doe je niet anders voor dan je bent. Neem een voorbeeld aan Natalie, ondanks dat ze werkt voor de premier, blijft ze gewoon zichzelf en is ze nogal onhandig. Maar juist daarom valt de premier voor haar. Als je jezelf bent ben je toch echt het allerleukst.

Taal maakt niks uit
Een liefje uit het buitenland is hartstikke leuk en het werkt echt. Kijk maar naar Jamie en Aurélia! They speak the language of love…

Geef je fouten toe
Iedereen maakt fouten en het is belangrijk om deze toe te geven. Harry had Karen een hoop verdriet bespaard als hij eerlijk had toegegeven dat hij vreemd was gegaan.

All you need is…… a BFF
Kijk maar naar Billy Mack en z’n manager Joe. Eerst willen ze het niet toegeven, maar later in de film blijkt dat de twee dikke vrienden zijn en elkaar echt nodig hebben bij de ups en downs. Sometimes, all you need is…… a BFF

Soms moet je iets gewoon groot aanpakken
Less is more, maar als je iets groots aanpakt, kan iemand dit ook heel erg waarderen. Kijk maar naar Sam. Hij rende het hele vliegveld over om z’n crush Joanna nog even te zien voordat ze zou vertrekken of zeg het als je het niet met woorden kunt zeggen, met schrift.

Liefde is en blijft een ingewikkeld ding
Of het nu gaat om een taalbarrière, een love triangle, vreemdgaan of juist om helemaal niets. Liefde is en blijft ingewikkeld.

 

READ NEXT:
Je gelooft niet welke scène uit Love Actually is geknipt
Dit zijn dé december films die we moeten zien!
8 redenen waarom we Star Wars niet begrijpen

Source: Love Actually