10 dingen die iedere kleine vrouw herkent

Yasmin Dikkeboom (PR-manager bij SO PR, misschien wel het leukste PR bureau van Nederland!) is knap, grappig, gek op zelfspot en 1.63 m lang (of kort, het is net maar net hoe je het ziet). Vooral dat laatste levert regelmatig hilarische, frustrerende of zelfs bloedirritante situaties op. Ben jij ook niet zo lang van stuk? Dan herken je jezelf vást in het verhaal van Yasmin...

Ik ben me er nooit zo van bewust dat ik klein ben, totdat er een lang iemand naast me staat. Met lang bedoel ik eigenlijk van redelijk gemiddelde lengte. Met m’n 1.63 toren je eigenlijk al gauw hoog boven me uit. Als kind was ik nooit de kleinste van de klas, maar ik ben ergens rond de brugklas gewoon gestopt met groeien denk ik (in de lengte dan tenminste). Een handicap wil ik het dan ook niet direct noemen, onhandig of ietwat frustrerend daarentegen dan weer wel (ik ben niet vies van een beetje overdrijven, moge dat duidelijk zijn).

In willekeurige volgorde 10 dingen waar iedere korte vrouw tegen aan loopt (niks hoger dan een flinke stoeprand dus…)

10 dingen die iedere kleine vrouw herkent

1) De opmerking der opmerkingen: “Klein maar fijn”. Vooral favoriet bij ooms met priksnor of door gladjakkers aan de bar om het denkbeeldige ijs te breken. Volgens mij heb ik net een beetje overgegeven in m’n mond.

2) De op de enkel afgeknipte jeans, ook wel bekend als ‘de Garance Dore‘, een stylestatement? Tuurlijk, het heeft niets te maken met het feit dat de kortste lengtemaat nog over de vloer sleept.

3) Op een groepsfoto moet je altijd voorop, waardoor je nooit een keer een dikke dag kan hebben. Full. Body. Altijd.

4) De droom dat John Mayer me ooit “Your body is a wonderland” toe zingt on stage heb ik laten varen…. Ik zou om 9.00 uur (de vorige dag) voor de concertzaal moeten staan om frontstage in the golden circle te kunnen staan… anders ziet ‘ie me niet.

5) Leuke trend hoor die crop top, maar ik heb hem helaas even aan me voorbij moeten laten gaan aangezien ze tot ver voorbij m’m navel rijken.

6) Je kunt nooit ergens bij, wat van zoiets simpels als een lampje verwisselen al hoge wiskunde maakt.

7) Stiekem zou ik in de bioscoop nog steeds wel zo’n verhoginkje kunnen gebruiken (stel je voor dat Manon voor je gaat zitten.. daar gaat de clue van de film).

8) Spitsuur in de tram? Dan word je sowieso getrakteerd op een fijne plek met je neus in iemands oksel. “Zijn we er al bijna….?”

9) Ik weet zeker dat de enige reden dat ik de afgelopen keer (weer) niet bij de Victoria’s secret show heb meegelopen aan m’n lengte te wijten is. Ik bedoel aan m’n abs of steel of bone structure kan het niet gelegen hebben.

10) Twee woorden: maxi jurken.

 

En als toegift mijn favoriet (omdat hij een beetje stout is):

11) Mannen kunnen mij het minste geringste over hun schouder werpen. Wat ze het gevoel geeft dat ze weer even terug gaan naar de oertijd. Me Jane. You Tarzan.

 

P.S. Met haar 1.84 m is Manon met recht een lange vrouw te noemen. Benieuwd in welke situaties zij belandt? Lees het hier! 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites