10 snacks onder de 100 calorieën

Snack snack snack!

Bezig met een healthy lifestyle, maar ren je soms nog als een ongeleid projectiel richting de koelkast om te kijken of er nog wat te halen valt? Om dat scenario te voorkomen hebben wij 10 snacks voor je geselecteerd die allemaal minder dan 100 calorieën bevatten. Snacken zonder schuldgevoel plus ze zijn nog lekker ook! You’re welcome!

1. Chocolade (van 70% en hoger)
Zin in zoetigheid? Dan is een stukje chocolade wel zo lekker. Uit onderzoek blijkt dat het goed is voor een zachtere huid (ka-ching) en dat een stukje chocolade per dag ook nog eens gezond is! Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je meteen de hele reep in je mond propt en als je kiest voor chocolade, neem dan een reep met meer dan 70% cacao.

2. Ongezouten noten
Het is niet alleen heel lekker maar ook nog eens snel en makkelijk! Ongezouten noten geven je daarnaast ook langdurig energie. Do we need to say more?

3. Snack tomaatjes en komkommertjes
Een handje cherry tomaatjes. Omdat cherry tomaatjes al super zoet zijn van zichzelf zijn ze echt prima weg te knagen. Koop een bakje in de supermarkt, neem ze mee naar je werk of snack ze als je onderweg bent. Als je altijd iets bij de hand hebt ben je minder snel geneigd om een vette snack op het station te halen. Goed voor je Victoria’s Secret Body én je portemonnee.

4. Olijven
Olijven zijn laag in calorieën en je raakt er best vol van. Ook zijn ze super gezond dankzij de vetzuren en antioxidanten. Je kunt een tros van ongeveer 10 olijven wat oppeppen met een snufje kruiden, zoals chilipeper of rode peper.

Olijven zijn laag in calorieën en je raakt er best vol van. Ook zijn ze super gezond dankzij de vetzuren en antioxidanten. Je kunt een tros van ongeveer 10 olijven wat oppeppen met een snufje kruiden, zoals chilipeper of rode peper.

5. Snack wortels met hummus
Niet zo’n fan van groenten, no worries met hummus smaken ze 10x lekkerder. Wat dacht je bijvoorbeeld van worteltjes of stukjes komkommer met hummus? Delicious!

6. Popcorn
Die bak popcorn in de bioscoop is niet zo’n goed idee omdat daar veel suiker of zout op zit. Wat je het beste kunt doen is zelf popcorn maken door mais te poffen in een pan. Vind je dit te smaakloos? Doe er dan wat chilipeper op and spice it up!

7. Bakje yoghurt met fruit
De ouwe gouwe, maar wel lekker en gezond. Doe in een bakje wat (magere) yoghurt en voor meer smaak voeg je stukjes fruit toe. Heerlijk!

8. Appeltje met kaneel en rozijntjes
Je kent vast wel het appeltaart ontbijtje met havermout, maar een appeltje met kaneel en rozijntjes is ook heerlijk als snack. Ben je thuis? Warm het dan op en drink er een kopje thee bij, zó lekker!

9. Healthy cake
Er zijn ontelbaar veel soorten cake die je zelf kunt maken, maar als je eens een avondje vrij bent, maak dan een healthy cake! Wij hebben twee recepten voor je en we weten zeker, hier ga je heel blij van worden. De cakes zijn onwijs lekker en ook nog eens gezond!

READ NEXT
Heerlijke snacks die je trek in zoetigheid stillen
RECEPT: supersnelle detox met deze soepjes
RECEPT: 4x detox water

 

PHOTO CREDITS: Half Baked Harvest

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites