100 days HKMX challenge – Week 1

Alle begin is moeilijk! Als je je lifestyle om gaat gooien is er dan ook niets belangrijker dan een goeie voorbereiding en een hele sterke motivatie: eye on the price! Ik ben al een tijdje aan het sporten maar mijn levensstijl was op z'n zachtst gezegd nog niet helemaal healthy. Ik ga door lange werkdagen vaak veel te laat naar bed, vind altijd wel een goede reden voor een leuk feestje (lees: drink net een drankje teveel) en eet minstens een paar dagen per week mee in de studio (lees: pak-altijd-een-bordje-friet-mee).

Download  hier het volledige workout schema van Guy van der Reijden: Hunkemoller-100 days-Fit-Challenge-week-1

De 100 days HKMX challenge kwam dan ook als geroepen. Honderd dagen is overzichtelijk (het is maar 14,3 weken…) en honderd dagen is lang genoeg om slechte gewoontes om te zetten in goede gewoontes. En niet onbelangrijk: over 100 dagen komt de zomer in zicht! Hoe heerlijk om straks met getonede armen in hemdjes te paraderen en juigend aan Rokjesdag mee te doen? En…als ik het met mijn hysterische agenda vol kan houden, kun jij het al helemaal.

beeld

shopping1
Shop de HKMX items die Manon draagt hier:

SPORT TOP | SPORT BH | SHORTS |

Om de 100 days HKMX challenge vol te houden en straks superfit te zijn heb ik afgelopen week de volgende subtiele (maar pittige, want: eerste week) aanpassingen in mijn schema gemaakt:

– Als je ’s avonds gaat sporten heb je de hele dag de tijd om excuses te bedenken waarom je niet zou hoeven gaan. Ook kan er makkelijk iets tussenkomen en je verbruikt al veel energie gedurende de dag waardoor je ’s avonds misschien minder ‘hard’ gaat. Ga ’s ochtends sporten! Vroeger opstaan is in het begin afschuwelijk maar ik ben de eerste week door en het begint te wennen (tip: leg je wekker/telefoon verder van je bed af…moet je er wel uit!). Bovendien maakt je lijf allerlei stofjes aan waardoor ik inmiddels na het sporten fluitend in de auto zit.

– Alles wat niet in je voedingsschema past, haal je ook niet in huis. Zo kom je niet in de verleiding!

– Bereid je maaltijden voor en zorg dat je altijd iets gezonds in de auto of je tas hebt om te snacken. De Clean Meals die mijn personal trainer Guy van der Reijden aanbiedt zijn mijn (super gezonde én lekkere) redder in nood!

– Het allermoeilijkste vind ik op tijd naar bed gaan. Je lijf herstelt ’s nachts en hoe uitgeruster je bent, hoe makkelijker het is om je aan je voornemens te houden. Spoel de dag van je af onder de douche (daarmee spoel je letterlijk stress van je af!), drink een kopje thee en lees een boek in plaats van dat je te lang blijft hangen bij je favoriete tv-serie.

– Ik heb m’n sportschoolvodden ingewisseld voor fijne sportsetjes. Ik weet allang dat er leuk uitzien zelfvertrouwen geeft maar dat geldt dus ook absoluut voor de sportschool! De HKMXcollectie heeft sportbh’s die je borsten niet volledig plat drukken en de shirtjes zijn zo gesneden en vorm gegeven dat je taille automatisch je nieuwe beste vriendin wordt. Als dat geen eye on the price is….

Heel veel succes deze week en tot volgende week!

P.S. Als je meedoet aan deze challenge werk je niet alleen aan een killer body maar maak je ook nog eens kans op leuke prijzen. Benieuwd? Lees er hier alles over!

eet-schema

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites