5 gezonde ontbijtjes die binnen vijf minuten klaar zijn

Zo ga je nooit meer met een lege maag de deur uit.

Het lijkt wel alsof we altijd haast hebben. We hebben het druk met werk, studie en ons social life. Vaak schiet een gezond – of het gehele ontbijt- er bij in. Tijd voor verandering, zodat je dat chocolade croissantje de volgende keer laat liggen. Deze ontbijtjes heb je bijna a la minute gemaakt!

Havermout met noten en kaneel

Misschien begin je bij de gedachte van havermout al te gruwelen, maar je kunt het zelf het zo lekker maken als je zelf wilt. Met noten en kaneel breng je het op smaak én vult het de hele ochtend.

Scrambled eggs in een wrap met groente

Eieren zijn altijd een goed idee voor ontbijt, maar aan alleen een eitje heb je misschien niet genoeg. Stop het daarom in een wrap met wat groente zoals champignons en tomaat en je bent hebt meteen een gezonde start van de dag!

Avocado toast met ei

Avocado is helemaal hot tegenwoordig en dat is zeker niet voor niks! Naast dat het erg lekker is zit het ook bomvolle met vitamine. Prak een ready to eat avocado (anders wordt prakken een beetje lastig) en leg het op een getoast broodje. Bak of kook een eitje -net waar je zin in hebt- en je hebt een heerlijk ontbijtje!

Smoothie

Is ontbijten niet echt jouw ding maar wil je niet na een uur met een rammelende maag rondlopen? Dan is een smoothie perfect. Het is super easy, en je kunt er eindeloos mee variëren. Ook handig om mee te nemen naar school of werk.

Omelet in een beker

Dit ontbijtje is echt binnen no time klaar en is ook nog eens super lekker. Deze omelet maak je in de magnetron in plaats van het fornuis. Meng twee eieren in een beker samen met de andere ingrediënten zoals feta of tomaat en roer het even door. Daarna even 2 minuten in de magnetron en je hebt een makkelijk ontbijt in een mok!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites