6 Manieren om beter op je geld te letten in december

Hey big spender!

Kerst komt er weer aan en dat betekent dat de maandelijkse uitgaven weer ineens omhoog schieten. Voor je het weet, ben je weer een paar honderd euro lichter. Maar de feestdagen hoeven helemaal niet duur te zijn. Wij hebben namelijk 6 manieren zodat je beter op je geld let tijdens de kerst.

Maak een decemberlijstje
Hierin kan je alle uitgaven voor december opschrijven. Voor Sinterklaas moet je natuurlijk onwijs veel pepernoten en chocoladeletters inslaan en voor kerst moeten er allemaal cadeaus worden ingekocht en vergeet vooral de oliebollen niet tijdens oud en nieuw. Als je van tevoren een inschatting maakt van de kosten, heb je een beter overzicht. Zo geef je minder snel geld uit!

Wees creatief
De cadeaus hoeven niet allemaal het nieuwste van het nieuwste te zijn. Vaak vinden mensen het ook leuker als je zelf creatief bent geweest. Zo wordt het ook veel persoonlijker. Ga dus zelf aan de slag!

Verkoop overbodige spullen
Heb je echt nieuwe spullen nodig, maar heb je weinig geld hiervoor? Verkoop dan de spullen waar je eigenlijk niks meer aan hebt. Je zal zien hoeveel dingen je hebt waar je eigenlijk niks mee doet. Dan is het toch zonde als het in je kast staat te stoffen. Een ander is er misschien heel erg blij mee!

Pin een bepaald bedrag
Pin aan het begin van de maand een bepaald bedrag en koop hier je sinterklaas en kerstcadeaus van. Zo ga je veel slimmer om met je geld. Als het op is, tja dan is het op en kan je dus niet iets extra’s kopen. Dat ene jurkje had je toch al niet nodig. Je hebt er al acht in je kast hangen, toch?

Houd de sale in de gaten
Kijk goed naar de aanbiedingen in de winkel. Hier staan vaak leuke kortingen in die je goed kan gebruiken voor alle cadeaus die je moet inslaan. De website reclamefolder.nl heeft alle folders met sale voor jou op een rijtje!

Doe mee aan winacties
Rond de kerst zijn er genoeg winacties op internet te vinden. Houd dit goed in de gaten via Facebook en geef je overal voor op. Voor je het weet heb je drie goodiebags gewonnen! Daar kan je leuke kerstpakketjes van maken!

READ NEXT:
Cadeaus onder de €25 voor een man
Iedere maand blut? Dé tips om €500 te besparen
Hacks om goedkoper te vliegen

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites