8 keer slecht eten dat eigenlijk goed voor je is

Je leest het goed: er is 'slecht eten' dat eigenlijk goed voor je is als je het op de juiste manier bereidt. We vertellen je er met liefde alles over!

1. Pindakaas 

Ja, pindakaas bevat veel vetten maar dat betekent niet dat het slecht is. Pindakaas is een geconcentreerde bron van vetten en bevat veel eiwitten en foliumzuur. Zo nu en dan bijvoorbeeld een rijstwafel met pindakaas is absoluut niet slecht.

2. Pizza 

Als je iets minder kaas en vlees op je pizza doet en wat meer groentes, tomaten en olijfolie toevoegt hoeft een pizza helemaal niet ongezond te zijn. Onderzoek bewijst zelfs dat de klassieke Italiaanse pizza het risico op maag- en darmklachten verlaagt. Hold your horses en ren niet meteen naar de supermarkt. De combinatie olijfolie en tomaten zijn de ingrediënten die de pizza zo gezond maken en die ingrediënten vind je helaas niet bij de diepvriespizza’s. Hier vind je een hele gezonde bloemkool pizza geschreven door onze health coach Cil!

3. Chocolade 

Briljant nieuws: er is bevestigd door onderzoekers in Zwitserland dat donkere chocolade stress hormonen vermindert. Keep the chocolate coming!

4. Aardappel 

Aardappels zijn een goede bron van vezels, kalium en vitamine c. Handig om te weten: net onder de schil zitten de meeste vitamines van de aardappel. Probeer de aardappel dus altijd te bereiden met de schil zodat alle vitamines niet verloren gaan.

5. Koffie 

Gemiddeld drinken we in Nederland drie koppen per dag. Best veel en jarenlang is er beweerd dat dit ongezond voor je zou zijn. Na lang onderzoek blijft dat koffie juist gezond is. Onderzoekers tonen aan dat koffie het risico op dementie en diabates vermindert. Dit is gebaseerd op 2-4 kopjes per dag.

6. Brood 

De bread-tarians: ken je ze nog? Dit zijn de mensen die geen brood meer eten. Wat blijkt nu: een boterham zo nu en dan is helemaal niet zo slecht. Een voorbeeld van een gezond brood recept vind je hier! 

7. Gin tonic 

Gin is namelijk hartstikke gezond. De voordelen:  het geeft je een smooth skin, het verbrandt bacteriën en het geeft een betere spijsvertering. Meer weten? Lees je allemaal hier! 

8. Rode wijn 

Ben jij een rode wijn drinker? Briljant nieuws! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat er een stofje in wijn zit waardoor je sneller vet verbrandt! Hier alles je er alles over. Cheers!

 

 

 

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites