9 gouden tips om af te vallen

Hier had je zeker nog niet aan gedacht?

Afvallen. Het is en blijft een lastig ding! Een vrouw gaat gemiddeld uit van een energiebehoefte van 2000 kcal per dag die je nodig hebt om gezond te blijven. Om af te vallen zul je ongeveer 300 kcal minder moeten innemen. Naast deze regel kun je het beste deze tips opvolgen om gewicht te verliezen.

1. Check je calorie-inname
De praktijk leert dat als je gezond eet, en daarmee dus vooral veel groente en fruit, je niet op je calorie-inname hoeft te letten om af te vallen. Groente en fruit bevatten veel vezels, water en daarnaast veel vitamine en mineralen. Hierdoor krijg je sneller een vol gevoel en de calorie-inname blijft relatief laag. Als het toch niet lukt om af te vallen en je bent van mening dat je ‘gezond’ eet, houd dan eens een voedingsdagboek bij in de gratis(!) MyFitnessPal app. Hier kun je trouwens ook je calorie-inname berekenen passend bij je lengte, gewicht en doel.

2. Puur eten
Afvallen heeft niet alleen te maken met de hoeveelheid calorieën die je inneemt. Het gaat om de balans en om wat je eet. Voeding met veel E-nummers en toegevoegde suikers belasten je lichaam alleen maar. Eet daarom zo puur mogelijk, het liefst zoveel mogelijk voeding zonder een ingrediënten lijst.

3. Kleine porties
Het regelmatig eten van kleine porties zorgt ervoor dat je je cravings onder controle kunt houden. (Lees hier meer over)

4. Kokosolie
Kokosolie (extra virgine) verhoogt de schildklierwerking. Dit kan ervoor zorgen dat je stofwisseling met 12% toeneemt! Deze oliesoort helpt je ook af te vallen.

5. De juiste workout
Veel mensen trainen zich helemaal suf in de sportschool. Als je wilt afvallen kun je je het beste richten op interval- en krachttraining. Met een goede cardio-training verbrand je misschien meer calorieën maar na een goede krachttraining is je lichaam nog 78 uur na de training aan het verbranden.

6. Eet voldoende
Als je te weinig calorieën op een dag binnenkrijgt, zal je lichaam er alles aan doen om vet vast te houden in plaats van het te verbranden. Met name de koolhydraten die vaak uit het dieet geschrapt worden zorgen ervoor dat je schildklier op slot komt te staan (en dat wil je voorkomen). Daarbij speelt je schildklier een belangrijke rol bij je vetverbranding.

7. Nachtrust
Zorg voor voldoende nachtrust en neem voldoende rust tussen je trainingen. Overtraining zorgt namelijk ook voor stress! Wat ideaal zou zijn is als je drie keer per week om de dag kunt trainen, waarbij je het soort training afwisselt.

8. Don’t stress
Stress is een emotie die eigenlijk heel gezond is. Deze natuurlijke reactie van het lichaam helpt je in moeilijke situaties alert, geconcentreerd en energiek te blijven. Té veel stress is hartstikke ongezond. Bij stress maakt je lichaam de hormonen cortisol en adrenaline aan. Vooral cortisol belemmert het afvallen en kan zorgen voor vermoeidheid, spierafbraak, overgewicht, slechte spijsvertering en daarnaast onderdrukt het je immuunsysteem.

9. Zijn je darmen happy?
In onze darmen leven zo’n 100 biljoen bacteriën, deze helpen je gezond en fit te blijven. Er zijn een aantal darmbacteriën die een rol spelen bij het aankomen en afvallen. Door een gezond voedingspatroon en weinig stress zorg je voor een optimale darmflora.

READ NEXT:
Vetten die je nodig hebt om af te kunnen vallen
15x slanker lijken zonder ook maar een kilo af te vallen
Breakfast smoothies die helpen gewicht te verliezen

Source: Tumblr

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites