Het is echt mogelijk: afvallen door het drinken van wijn

Een theorie waar wij vanaf nu heilig in geloven.

Je kent het wel, het is vrijdagavond en je ligt op de bank je favoriete serie te kijken. En dan.. krijg je ineens heel erg trek in iets lekkers. Voor je het weet heb je een heel pak koekjes op. Girls, dit is niet de manier. De volgende keer dat je zoiets hebt kun je beter een glas wijn drinken. Want we hebben goed nieuws voor je:

Een glas wijn voor het slapengaan kan je namelijk helpen met afvallen. Het Engelse dagblad Daily Mail sprak met Linda Monk: een 47-jarige Britse vrouw die 6 kilo afviel in 3 weken tijd. Het nachtelijke glas rode wijn onderdrukte naar eigen zeggen haar verlangen naar snacks als koekjes en chocola. Omdat er van wijn net zo genoten kan worden als van zoetigheid, voelt het niet alsof je er veel voor hoeft te laten.

Om het nog even kracht bij te zetten: Harvard University wijst nu uit dat dit positieve effect van rode wijn inderdaad bestaat. Ze hebben 13 jaar lang onderzoek gedaan onder ruim 200.000 vrouwen. De vrouwen die iedere dag een glas wijn dronken, hadden 70% minder kans op overgewicht in vergelijking met de niet-drinkers.

Nu willen we je wel even op het hart drukken: drink met mate en niet te vaak. Maar houdt het de volgende keer dat je een snack-attack krijgt wel even in gedachten. En als je wel gaat snoepen, hou het dan bij deze gezonde snacks.

READ NEXT:
Waarom vrouwen die wijn drinken betere seks hebben
Eet dit voordat je aan je eerste glas wijn begint
Van welk drankje krijg je een ergere kater?

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites