Geen zin in de sportschool? Deze dingen zijn ook goed voor je lichaam

Kleine moeite, groot effect!

Heb jij ook van die momenten dat je écht van plan bent een sportschool abonnement aan te schaffen, maar het vervolgens maanden uitstelt? Waarschijnlijk voel je je er wel een beetje schuldig om, maar dat is niet meer nodig. Vergeet dat abonnement! Wij zetten de dingen op een rijtje die ook heel gezond zijn voor je lichaam, zonder dat je vast zit aan een abonnement bij een sportschool waar je toch nooit heen gaat…

Brrr, koud!

Met cryotherapie kan je afvallen zonder extreem te sporten of een crashdieet te volgen. Het enige dat je hoeft te doen is 3 minuten doorbrengen in -110 graden Celsius. Simpel toch? Voor de koukleum onder ons wordt dit een uitdaging, maar geloof ons; het resultaat is het waard. De extreme kou zorgt ervoor dat de stofwisseling gestimuleerd wordt en als gevolg hiervan gaat de calorieverbranding sneller werken. En door de koude prikkels verbranden je witte vetcellen als brandstof om je lichaam warm te houden. Het is een echte boost voor je lichaam.  Cryotherapie is ook goed voor de huid, bye bye rimpels en acne. Daarbij krijg je er energie van. Die energie kan je goed gebruiken voor de onderstaande oefeningen. Even koud, maar na afloop zal je stralen. 😉

Traplopen

Met traplopen bouw je een geweldige conditie op en de been- en bilspieren worden goed getraind. Het enige wat je nodig hebt voor deze work-out is: een stopwatch en een lekkere hoge trap. Die kun je in huis hebben, maar buiten zijn er ook genoeg trappen te vinden (dit is misschien wat fijner voor de buren). Het is vooral belangrijk dat je bij deze oefening rust houdt. Traplopen is zwaar, maar zeker te doen als je ondertussen pauzes houdt. Houdt daarom ongeveer 20 seconden op-en-af traplopen aan en dan èèn minuut rust. Herhaal dit totdat je 10 minuten trap gelopen hebt en je zult zeker verschil zien!

So underrated

Hoewel we altijd dachten dat we van hardlopen binnen no time goed fit werden en we af zouden vallen doordat we die calorieën van die lekkere pizza snel verbranden, blijkt niets minder waar te zijn. Je kan eigenlijk veel beter gaan wandelen! Wandelen verbrandt uiteindelijk meer calorieën dan je zou denken. 10.000 stappen per dag verbranden zo’n 600 tot 700 calorieën. Daarbij is wandelen een stuk gezelliger. Bel een vriendin op en ga met z’n tweeën wandelen. Een halfuur is al genoeg. En met het zonnetje erbij werk je ondertussen ook nog aan je teint. Walk it out!

Fietsen

Fietsen: You either hate it or you love it. Maar één ding is zeker, gezond is het wel. Pak in plaats van de auto of het openbaar vervoer eens vaker je fiets. Maak van jouw rit naar het werk een sportmomentje. Met een uurtje rustig fietsen verbrand zo’n 330 calorieën maar als je tussendoor een paar sprintjes trekt kan dit oplopen tot wel 1000 calorieën. En met deze rokjes en jurkjes kun je gewoon aan op de fiets, zonder dat iedereen er zomaar inkijkt!

Je slaapkamer is de meest comfortabele sportschool!
>10 work-outs die je in bed kunt doen

Niet echt iets om naar uit te kijken, of toch wel?
> Brrrr: koud douchen is dus goed voor je

En je hoeft er bijna niets voor te doen
> 7 tips om je vetverbranding aan te zetten

PHOTO CREDITS: JOLIELOT

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites