8 tips voor als je iets kwijt bent

Zo vind je alles weer terug

Het overkomt iedereen wel eens. Je moet weg in alle haast en ben je opeens je sleutels kwijt. Sh*t, maar je moet nu toch écht weg. Door de stress raak je in paniek en nogal gefrustreerd en weet je echt niet meer waar je je sleutels gisteren hebt neergegooid. Op hoop van zege (dat je huisgenoot wel thuis is al je terugkomt) trek je de deur achter je dicht. Maar hoe ga jij die sleutels terugvinden als je eenmaal thuis bent?

1. Blijf kalm

Dit klinkt natuurlijk heel logisch maar je schiet al snel in de stress als je beseft dat je paspoort niet op de afgesproken plek ligt en je volgende week op vakantie gaat. Dus maak je hoofd helemaal leeg zodat je rustig kan worden. Denk goed en logisch na over waar het zou kunnen liggen.

2. Ga terug (in je hoofd)

Ga in je hoofd na wanneer je je portemonnee voor het laatst hebt gehad (check desnoods even je rekening). Loop dezelfde route terug als dat je gekomen bent en ga alle stappen langs. Denk goed na over wat je allemaal gedaan hebt en waar je geweest bent. Misschien heb je het voorwerp wel tijdens het tandenpoetsen op de wasbak laten liggen. Je weet het nooit!

3. Zoek met de klok mee

Ellie Lust heeft het zo vaak gezegd tijdens Wie is de Mol, zoek met de klok mee. Zoek overal maar dan ook echt overal. Vergeet geen enkel plekje en verplaats alles. En echt, het is niet gek om zelfs in de koelkast te kijken. Je weet het nooit waar iets naartoe is verplaatst, verschoven of in is gevallen.

4. Maak schoon

Ben jij die ene top kwijt die je per se vanavond aan wil? Dan wordt het hoog tijd dat jij je kast eens flink gaat uitmesten. Gooi de hele inhoud van je kast op je bed en begin alles opnieuw op te vouwen en terug te leggen in de kast. Draai ondertussen een wasje, wedden dat jij binnen no time je top terug hebt gevonden?

5. Opnieuw zoeken

Ben je het nog steeds kwijt? Dan zit er niks anders op dan een andere keer opnieuw te gaan zoeken. Denk vooral niet: ‘hier heb ik al gekeken’ maar ga gewoon het hele huis weer door, zelfs al heb je er drie keer gekeken.

Dit herken je wanneer je altijd alles kwijt bent
Herkenbare situaties 

Daarom ben je altijd je sokken kwijt
Fashion mysteries opgelost: Hoe raken sokken kwijt?

PHOTOCREDITS DAMSELINDIOR, FIKA, BERRIESANDPASSION, UNKOWN, YOURFASHWORLD, GIPHY

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites