Vind jij yoga iets te zweverig? Probeer dan dit

Wel lenig worden maar niet in slaap vallen.

Heb jij je weleens gewaagd aan een yogales in de sportschool, maar vond je het helemaal niets? Dat kunnen we zeker begrijpen. Yoga is namelijk niet voor iedereen geschikt. Snap jij de hype rondom yoga niet, maar wil je de hoop nog niet helemaal opgeven? Er zijn alternatieven die misschien beter bij jou passen.

Pilates

Waar yoga een stuk meer gericht is op mindfulness, zijn pilates meer gefocust op de bewegingen die je doet. Het verbetert daarnaast je houding en het versterkt je spieren. Wil je dus wel op een rustige manier de juiste bewegingen aanleren, maar niet het meditatie gedeelte? Probeer dit dan zeker een keer uit.

Pilates en shape

Er zijn verschillende sportscholen die pilates en bodyshape met elkaar combineren. Hierbij is het belangrijk dat je de juist houding aanneemt en wordt er ook getraind met gewichtjes. De volgende dag heb jij sowieso spierpijn.

Essentrics

Essentrics is deels gebaseerd op fysiotherapie, ballet en Thai Chi. Je hoeft geen positie vast te houden, maar je moet letten op je bewegingen en hoe je beweegt. Essentrics draait om het lichaam en het brein en niet om je gedachten en is dus een stuk rationeler dan yoga.

Barre

Dit is een workout die ballet, pilates, yoga én cardio combineert. Ben jij een twijfelaar en weet je dus niet waar je voor wil gaan? Kies dan voor Barre. Wat het precies is? Na een warming-up doe je balletoefeningen aan een houten leuning (de barre), je doet daarna floorwork en als afsluiter ga je stretchen. Je traint meerdere spiergroepen en verbrand er vet mee.

Meer weten over sport?
>Waarom je NOOIT met make-up op moet sporten
>Zo voorkom je steken in je buik tijdens sporten
>4 sportoutfits voor een motivatieboost

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites