Zo red je een awkward gesprek

Aaaawwkwaaard..

Een gesprek met iemand houden waar je het eigenlijk niet zo heel goed mee kunt vinden of pas net kent is lastig. Na tien lange stiltes en vijf refills hebben we toch echt een nieuwe tactiek nodig. Zeker als je die persoon niet gewoon kunt dumpen. Wij helpen je! Met deze vier manieren red je een awkward gesprek en verloopt het allemaal soepeltjes!

Drankjes doen met een oud vriendin

Je komt een oude vriendin tegen die je (expres) tijden niet meer hebt gezien en ze vraagt om drankjes te doen. Probeer in plaats van drankjes te doen een koffiedate te houden. Drankjes kunnen uren doorgaan en een koffiedate kan over zijn in een half uur. Zo kwets je toch niemands gevoelens en is dat ook weer uit de weg.

Lach het weg

Wanneer je iets beschamends hebt gezegd of gedaan kun je het er het beste een grap van maken. Een beetje zelfspot maakt het een stuk luchtiger, maar dit werkt alleen als de situatie niet te erg was. Wanneer je iemand per ongeluk hebt beledigd, zijn excuses the way to go. 

Exit

Ben je op een feestje en wordt het gesprek met de seconde erger. Red jezelf door een drankje te halen. Deze truc kun je natuurlijk ook gebruiken op kantoor. Kies in plaats daarvan een koffie.

Herhaal wat de persoon heeft gezegd

Niet precies natuurlijk, maar in een andere vorm zodat de persoon waarmee je een gesprek voert weet dat je echt hebt geluisterd. Zo kun je ook zeker weten dat jullie alletwee hetzelfde bedoelen. Dan zitten jullie tenminste op een lijn! Als je het een beetje samenvat kun je ook gelijk overgaan naar een ander onderwerp. Heel fijn als je het totaal niet eens bent met de ander. Dan hoef je ook niet in discussie te gaan.

Maak er een soort spelletje van

We hebben het hier over small talk, geen sollicitatie. Dus hou het ook leuk. In plaats van wat voor drankje drink jij, kun je zeggen, wacht laat me raden!…. Zo maak je het gesprek veel leuker en haal je de spanning er een beetje af.

Vraag zo veel mogelijk door

Dit is de key tip als je het gesprek wil laten lopen en ook gelijk de makkelijkste! Zo kun je ook heel lang door blijven praten over een onderwerp en houd je jouw andere onderwerpen nog even achter de hand voor als je echt vast loopt.

Vertel ook eens iets dat wat dieper gaat

Je kunt het natuurlijk bij alle oppervlakkige onderwerpen houden, maar als je over gaat naar een wat dieper onderwerp blijft de ander sowieso geïnteresseerd en blijf je gegarandeerd ook langer praten. Misschien spreekt dit de ander zo erg aan dat hij of zij iets over zichzelf gaat vertellen. Hier kun je lang op doorgaan!

Wil je meer gesprekstechnieken lezen?
Zo word je een pro in small talk!
Vanaf nu valt je sollicitatiegesprek nooit meer stil!
Gespreksonderwerpen voor een eerste date

 

 PHOTOCREDITS : BRIDESMAIDS

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites