Waar baking soda allemaal wel niet goed voor is

Tijd om een voorraad te bemachtigen!

Nu vraag je je vast af welk product dat is. Wij presenteren u: Baking Soda. Ook wel zuiveringszout of bak zout genoemd. Heel handig om hier altijd een zakje van in je keukenkast te hebben want zoals we al zeiden is het een multifunctioneel product. Hieronder 10 dingen waar je baking soda voor kunt gebruiken. Want blinkend witte sneakers, dat willen we allemaal!

Blinkend witte sneakers
We zijn hier allemaal bekend mee: je hebt je perfect witte sneakers aangehad naar een feestje of festival. Wit? Nope, inmiddels niet meer! Gelukkig is het heel makkelijk om deze met baking soda weer schoon te krijgen. Strooi een beetje baking soda in een bak of kom en doe er wat lauw water bij tot het een pasta wordt. De pasta kun je over je sneakers smeren. Schrob ze daarna schoon, et voilà! Je witte sneakers zijn weer als nieuw. En heb je soms last van stinkende sportschoenen? Als je na het sporten gelijk twee theelepels baking soda in je schoenen doet, zal de zweetgeur sneller wegtrekken. Wodka werkt trouwens ook erg goed!

Badzout
Soda als beauty product? Nouja, zoiets! Zout heeft een reinigende werking op de huid. Strooi een beetje soda in je bad en geniet er daarna lekker van. Als je uit bad stapt zal je merken dat je een gereinigde en daardoor zachte huid hebt. Soda doodt namelijk bacteriën. Heb je het product nog niet in huis? Schaf het dan snel aan voor je volgende spa dag.

Bloedvlekken
Heb je in je vinger gesneden en zit er nu een bloedvlek in je favoriete sweater? Als deze vers is kun je de vlek direct schoonmaken met koud water. Maar als deze opgedroogd is kun je je kledingstuk het beste een paar uur laten weken in een bak met koud water en een beetje baking soda. Daarna kun je de vlek er met de hand of in de wasmachine uit krijgen.

Stinkende koelkast
Heb jij thuis ook vaak last van een koelkast die niet zo lekker ruikt? Dan is baking soda een heel handig product. Plaats een bakje met een beetje baking soda in de koelkast, dit neutraliseert vieze geurtjes. Hetzelfde geldt voor je vuilsnisbak. Je kunt een beetje soda op de bodem strooien, zo ruik je je vuilnisbak niet meer.

Shampoo-hulp
Weer zo’n gevalletje baking-soda-gebruiken-als-beauty-product. Voeg de volgende keer dat je je haar wast een beetje soda toe aan je favoriete shampoo. Het vuil dat je shampoo niet weg krijgt en dat zich ophoopt in je haar, krijgt baking soda wel weg. Je zult zien dat je na deze douchebeurt súper schoon haar hebt.

Tandpasta
Ehm, tandpasta? Van zuiveringszout? Jup! Rens Kroes zweert hierbij. Wat je nodig hebt is: baking soda, kokosolie, en pepermuntolie. Er zijn genoeg receptjes te vinden op internet. Even googelen op ‘baking soda toothpaste’. Je schijnt er ook nog eens hele witte tanden van te krijgen. Score!

Mooie bloemen
Vorige week nog naar de markt geweest voor een prachtige bos bloemen, staan ze er nu alweer slap bij. Super zonde toch? Voeg de volgende keer een beetje baking soda toe aan het water in de vaas. Op deze manier kun je wat langer van je bloemen genieten.

Een schonere was
Voor een héle schone was kun je een half kopje baking soda in de wastrommel doen. Dit zorgt ervoor dat je vloeibare wasmiddel nog beter werkt. Het zorgt er ook voor dat je kleding frisser en stralender wordt.

Kledingkast
Dit werkt hetzelfde als met de koelkast. Als je een geopend bakje soda in je kledingkast plaatst, zorgt dit voor een frisse geur. Áls het bakje nog tussen je gigantische kledingverzameling past tenminste..

Verbrande huid
Oei, te lang in de zon gezeten en nu is je huid verbrand. Dit kan heel pijnlijk zijn. Een beetje soda kan de pijn wat verzachten. Meng een beetje soda met water en breng dit aan op de verbrande huid.

Extra tip: heb je weer geknoeid met lipstick? Je kunt baking soda gebruiken om vlekken van op-olie-of-wax-gebaseerde lipsticks te verwijderen. Enne, baking soda is NIET hetzelfde als bakpoeder. Het is namelijk een soort zuiveringszout. Dus als je baking soda wilt aanschaffen, zorg er dan voor dat je de juiste koopt!

READ NEXT
> Dit natuurlijke product is overal goed voor!
> Vet haar? Zo los je het op!
Goodbye shampoo, haren wassen doe je vanaf nu zo!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites