Begin het jaar goed met een detox!

Healthy new year!

Het eind van het jaar is in zicht, tijd om de balans op te maken! Kijk vooral naar wat je dit jaar hebt bereikt en welke lessen je hebt geleerd. Stel jezelf nieuwe doelen voor het komende jaar. Dit kunnen kleine dingen zijn zoals vaker naar de sportschool, meer tijd vrij maken voor je familie en vrienden of misschien wel werken aan een carriere move. Wat het ook is… 1 januari is, hoe cliché ook, een mooi startpunt. Merk je halverwege januari dat je toch terug valt in je oude gewoontes? Bedenk dan dat je iedere dag een kans hebt om opnieuw te beginnen en jezelf nieuwe doelen te stellen.

Om het nieuwe jaar goed te beginnen staat mijn eerste week in het teken van een detoxkuur in combinatie met yoga! Tijdens een detoxkuur vermijd je alle belastende voeding voor je lichaam en eet en drink je voornamelijk (biologische) groente en fruit. De voordelen van een detox? Je krijgt meer energie, je huidconditie en spijsvertering verbeteren en je hebt geen last meer van een opgeblazen gevoel. Een ander mooi aspect aan de detox is het vasten. Bij vasten denk je misschien aan helemaal niets eten maar je kunt ook vasten door veel minder te eten dan je normaal doet. Door middel van vasten kun je je insuline gevoeligheid verbeteren en je cholesterol verlagen. Uit onderzoek blijkt dat vasten ook het risico op hart- en vaatziekten vermindert. Vasten kan ook zonder een detoxkuur, door af en toe per dag net iets minder te eten dan je normaal zou doen. Maar let wel op! Ik heb het hier niet over een crashdieet maar over net iets onder je dagelijkse behoefte eten. Je eet namelijk meer dan je denkt (en nodig hebt!) op een dag.

Eén van mijn favoriete detox smoothies is de kale smoothie. Zo maak je deze!

Gooi deze ingrediënten samen met water in een blender:

  • 2 handen boerenkool
  • 1 peer
  • ½ avocado
  • Kaneel
  • Sap van een sinaasappel
  • 1 eetlepel honing

Daarbij neem ik 4 gram chlorella in tablet vorm. Je kunt dit ook als poeder door je smoothie doen, maar dit vind ik zelf niet zo lekker omdat het nogal een overheersende smaak heeft.

Om jullie een beetje aan te moedigen en het laatste duwtje in de rug te geven heb ik speciaal voor alle MonStyle lezeressen een leuke aanbieding. In de maand januari krijgen jullie € 20 korting op een detoxpakket! Lijkt dat je wel wat? Stuur dan een mailtje naar: cil@yourhealthcoach.nl.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling en een fantastisch nieuw (en gezond!) jaar!

Liefs, Cil

P.S. Dit zijn de meest gemaakte fouten bij diëten! 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites