Bespaartips waar je echt iets aan hebt

Dit jaar gaat het JOU ook lukken.

Het liefst zou je willen sparen, maar al die veel te leuke kledingitems die langskomen, stedentripjes of lange zomeravonden op het terras zijn erg verleidelijk. Super leuk allemaal, maar minder fijn voor de portemonnee. Daarom hebben we een aantal bespaartips voor je op een rijtje gezet.

1. Zet je spaarrekening apart

Het is belangrijk dat je niet zo makkelijk bij je spaarrekening kan. Je gaat dan namelijk al heel snel even geld overboeken naar je betaalrekening. Maar zo schiet het natuurlijk niet op met die spaarrekening. Bij verschillende bankierapps kan je ervoor kiezen om je spaarrekening ‘onzichtbaar’ te zetten. Zo is hij er wel, maar zie je hem zelf niet. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een online spaarrekening te openen.

2. Zeg doei tegen abonnementen

Grote kans dat jij geabonneerd bent op iets wat je helemaal niet meer nodig hebt. Ook geautomatiseerde facturering is de duivel. Ga dus na wat voor abonnementen je nog hebt lopen en vraag jezelf af of je het nog allemaal nodig hebt (ja, zeg ook je abonnement bij de sportschool op als je maar één keer in het jaar gaat). Loop hiervoor zelf je bankafschriften na of gebruik deze nieuwe, slimme applicatie om ‘slapende’ of ongewenste abonnementen op te sporen én vervolgens direct op te zeggen.

3. Zet per periode kleine bedragen opzij

Ineens €500,- opzij zetten is wel heel veel. We weten zeker dat je dan in de loop van de maand stiekem aan je spaarrekening zit: ‘ja maar, ik heb ook wel heel veel opzij gezet deze maand’. Zo ben je iedere keer weer terug bij af. Zet bijvoorbeeld per week €10 of €20 opzij. Alle kleine beetjes helpen.

4. Download een financiële app

Er zijn een aantal handige apps die je kan gebruiken om bij te houden wat je uitgeeft en wat er binnenkomt. Zo heb jij een duidelijk overzicht en weet je wat de stand van zaken is. Debit & Credit is bijvoorbeeld één van die apps.

5. Eet en drink thuis

We weten dat je het heerlijk vindt om even snel ergens een koffietje te halen. Je lunch kopen is een stuk lekkerder dan die gesmeerde bammetjes die je anders vanuit thuis mee moet nemen. Maar al deze kleine uitgaven zijn vaak de reden dat jij aan het einde van de maand niets te besteden hebt. Voordat je het weet heb je in één week €30 uitgegeven aan koffie, ontbijt en snacks.

6. Verkoop!

De makkelijkste manier om een extra zakcentje te verdienen (en deze dan ook opzij te zetten) is het verkopen van spullen. Jij hebt vast nog talloze kledingstukken in je kast hangen die je niet meer aantrekt. Verkoop ze!

Vind jij gezond eten ook duur? Zo doe je het zonder veel geld kwijt te zijn.
Gezond eten zonder veel geld kwijt te zijn

Handig! Zo hoef jij je ontbijtje in ieder geval niet meer te kopen.
Ontbijtjes die je ’s avonds maakt en ’s ochtends meeneemt

PHOTO CREDITS SHUTTERSTOCK

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites