Chips is dus net zo verslavend als harddrugs

Er is een reden waarom je nooit die zak kan laten liggen...

We kennen allemaal wel iemand met een chipsverslaving. Misschien je vriend, vriendin maar hoogstwaarschijnlijk jijzelf. Als jij door de supermarkt loopt kan je maar met moeite om het schap heen lopen met alle verschillende soorten smaken. En één chipje pakken, is gewoon niet mogelijk. Dan gaat geheid de hele zak in een keer leeg. Niets om je voor te schamen, chips schijnt namelijk echt verslavend te zijn.

Geen grapje dus. Uit een nieuw onderzoek blijkt namelijk dat chips net zo verslavend is als harddrugs. Dit heeft allemaal te maken met je hersenen. Die werken namelijk met een soort van beloningssysteem en chips zorgt ervoor dat deze compleet in de war raakt. Zodra jij chips eet, krijg je energie en ga je steeds meer eten.

Uit een ander onderzoek blijkt ook nog eens dat we het nooit kunnen laten bij een chipje. Als we eten uit een zak, zijn we geneigd deze helemaal leeg te eten. Vooral als je ondertussen iets anders aan het doen bent, zoals Netflixen. Hierdoor heb je niet in de gaten hoeveel je eet, dat je inmiddels geen trek meer hebt maar wel de hele zak al bijna leeg hebt. Het is logisch dat je niet kan stoppen.

Nooit meer chips eten? Geen optie. Wel slim om te kiezen voor groentechips, zelfs chips maken en chips te eten uit een bakje en niet uit de zak. Sterkte.

Healthy snacks proberen?
RECEPT: lekkere fit girl snacks
Heerlijke snacks die je trek in zoetigheid stillen
Zo voorkom je een snack-attack

PHOTOCREDITS WIB

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites