13 tips voor een budgetproof wedding

Een bruiloft hoeft niet altijd duur te zijn

De kosten van een bruiloft zijn vaak heel hoog. Dit kan een reden zijn waarom je nog niet of helemaal niet wilt/kunt trouwen. Maar trouwen kan misschien wel één van de mooiste momenten in je leven zijn en kun je dus eigenlijk niet missen. Wat nou als je geld kunt besparen door deze tips te gebruiken? Dan kunnen ook JULLIE wettelijk met elkaar verbonden zijn! LET’S GET MARRIED!

1. Begin met een checklist en kijk hoeveel je uit wilt geven

Voordat je begint met plannen, is het verstandig een checklist te maken. Ook is het goed om je aan een budget te houden. Kijk wat alles kost en schrijf dit onder elkaar op.

2. Stuur digitale uitnodigingen

Ook digitaal kun je hele mooie ontwerpen maken voor de uitnodigingen. Dit hoef je niet via de post te doen omdat je per se een handgeschreven kaart wilt. Tegenwoordig kun je de uitnodigingen ook gewoon digitaal versturen. Dat scheelt je heel wat geld én werk!

3. Kies de juiste datum

Het hoogseizoen om te trouwen is vanaf mei tot oktober. Deze maanden zijn daarom ook het duurste. Als je de ceremonie binnen wilt doen, kun je daarom beter kiezen om in de wintermaanden te trouwen. Ook is in het weekend trouwen duurder dan doordeweeks.

4. Kies voor een staande ceremonie

Als je de ceremonie buiten houdt of in een open ruimte, kun je ervoor kiezen om een staande ceremonie te houden. Zo hoef je geen rekening te houden met stoelen en kan iedereen om de bruid en bruidegom heen staan. Houd wel rekening met ouderen die niet zo lang op hun benen kunnen staan.

5. Ga naar een sample sale met trouwjurken

De trouwjurk is misschien wel de allergrootste uitgave. Je trouwt (waarschijnlijk) maar één keer in je leven en daarom wil je deze dag er prachtig uitzien. Voor een mooie trouwjurk ben je zo meer dan € 1500,- kwijt. Je kunt natuurlijk voor een goedkope trouwjurk bij topshop gaan, maar je kunt ook sample sales bezoeken waar de mooiste trouwjurken te koop zijn voor heel wat minder.

6. Laat je make-up door een bekende doen

Er is altijd wel iemand in je omgeving die goed kan make-uppen. Je hoeft daar echt geen visagist voor in te huren. Als je echt niemand kent dan kun je er ook voor kiezen om je make-up te laten doen door een student. Stuur een berichtje naar een beautyschool en wellicht is er een student (die al ervaring heeft) die dat leuk vind om te doen voor een klein prijsje.

7. Maak een simpel samengesteld menu

Met een lopend buffet moet je met heel veel dingen rekening houden. Is er wel genoeg voor iedereen? En als je genoeg voor iedereen hebt, zul je altijd weer resten over hebben. Het is daarom handig om een simpel samengesteld menu voor te bereiden. Zo kun je zelf kiezen wat de mensen te eten krijgen en dit hoeft echt geen 5-gangen menu te zijn.

8. Kies voor seizoensgebonden bloemen

Vertel de bloemist wanneer je gaat trouwen en vraag dan daar de bloemen die op dat moment veel op de markt komen. Lokaal geproduceerde bloemen zien er het allermooist uit op dat moment en het scheelt ook geld.

9. Liever verschillende soorten taarten dan één grote taart

Voor een grote taart die speciaal voor de bruiloft gemaakt moet worden betaal je een stuk meer dan voor verschillende kleinen taarten. Ook kunnen de gasten dan zelf kiezen welke taart ze willen en je zult zien dan er weinig van over blijft. En je kunt er ook voor kiezen om de taart als toetje te serveren.

10. Regel zelf de muziek

Ook is er altijd wel iemand in je omgeving die het leuk vindt om muziek te draaien. En de meeste mensen die het leuk vinden om te draaien hebben ook al de juiste apparatuur. Dit scheelt weer geld om een professionele dj in te huren. Als je niemand kent die kan draaien kun je ook zelf je muziek regelen. Maak een afspeellijst op Spotify en regel een muziekbox, zo kun je ook helemaal zelf kiezen wat er gedraaid wordt. Op zo’n avond is het ook heerlijk om iedereen liedjes aan te laten vragen.

11. Plan een receptie in de buurt

Heb je alleen een ceremonie en een receptie? Plan de receptie dan in de buurt. Zo hoef jij geen vervoer te regelen en kunnen jullie wellicht met z’n allen wandelen. De receptie kun je ook gewoon in een restaurant houden. Dit zal je ook een hoop geld en werk kosten.

12. Less is more

Hoe minder, hoe beter. Het hoeft niet overdreven groot te zijn. Dit zie je alleen in films of bij de beroemdste celebs. Een bruiloft wordt veel persoonlijker als je alles klein houdt, daar heb je echt geen 1000 ballonen, 100 bloemen en 10 taarten voor nodig.

13. Doe het zelf

Pinterest is natuurlijk een fantastische bron aan inspiratie. Hier vind je ook heel veel do-it-yourself-tricks voor je bruiloft. Vergeet daar vooral niet te kijken voor de aankleding van je bruiloft.

Stress? Nee, helemaal niet!
Zo voorkom je dat je een Bridezilla wordt

Nog opzoek naar een mooie trouwring? 
De mooiste trouwringen waar je meteen “I DO” tegen zegt

Of doe een keer wat anders
Geen trouwringen, maar wat dan wel?

PHOTOCREDITS : WEDDMAGZ

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites