Celebs en hun fitte bodies; is het mogelijk of niet?

Om groen van te zien: de prachtige lijven van de bekende artiesten, actrices, zangeressen en modellen.

Het lijkt wel alsof de regels van het ouder worden niet voor hen gelden en alsof ze nog nooit van het jojo-effect hebben gehoord (op een enkele uitzondering na, Jessica Simpson onlangs nog gespot?). De één na de ander loopt zo plat als een dubbeltje het ziekenhuis uit na net bevallen te zijn van een kerngezonde baby. Maar is het plaatje dat geschetst wordt realistisch? En zo ja, hoe krijgen wij dat ook voor elkaar?

First things first: aan je lichaamsbouw kun je (zonder een flinke bak geld en heel veel plastische chirurgie) niets veranderen. Het feit dat celebs er vaak goed uitzien, is omdat ze hier ook op geselecteerd zijn. Gezegend zijn met een mooi uiterlijk is iets wat je krijgt en daar hoef je eigenlijk niets voor te doen (it’s unfair, we know..). Het trainen van je lichaam om er het maximale uit te halen, dat kan wél iedereen doen! Maar voor we het daar over gaan hebben, laten we even op een rijtje zetten wat het leven van een celeb vaak met zich meebrengt:

 • Het hebben van een mooi, afgetraind lichaam hoort bij hun werk. Er worden vaak bepaalde eisen gesteld voor een fotoshoot, reclame-klus, film of videoclip. Voldoe je niet aan die eisen, dan zijn ze snel genoeg klaar met je. Hebben wij een keer geen zin om te sporten, dan is de kans dat we ontslagen worden vrij klein.
 • Bijna alle celebs trainen met een personal trainer. Ze leggen flink wat geld neer om 4 à 5 dagen per week met de beste trainer te kunnen werken.
 • Plastische chirurgie is doodnormaal. Borstvergrotingen, bil-implantaten, vet laten wegzuigen, you name it, they did it. 
 • Omdat er vaak resultaat op korte termijn geboekt moet worden wordt er ontzettend gestunt met allerlei crash-diëten. Deze manier van leven en eten is niet lang vol te houden en voor de ‘normale’ mens ook niet aan te raden.

Gelukkig zijn er steeds meer celebs die in de gaten krijgen dat gezond leven belangrijk is. Ze houden zich bezig met goede voeding, verschillende sporten en een lichaam dat in balans is. Sommige celebs slaan door ontzettend in door (we noemen geen namen. Ok, toch wel: Gwyneth Paltrow), maar er zijn er een hoop die de smaak goed te pakken hebben. De meest populaire sporten zijn niet alleen weggelegd voor celebs! Krachttraining, kickboksen, pilates, hardlopen en yoga kan iedereen thuis of in de sportschool doen. En ook de voedingstips waar de meeste celebs gretig gebruik van maken liggen binnen handbereik. Celebs eten bijvoorbeeld weinig koolhydraten, eten vaak vegetarisch, eten ongeveer 5 keer per dag kleine porties, drinken weinig alcohol en ze eten weinig tot geen suiker. Dat kan jij ook!

Naast de healthy celebs zijn er ook een hoop die rare fratsen uithalen om het perfecte lichaam te creëren. Onderstaande punten zijn vooral bedoeld om even smakelijk om te lachen. Het laat goed zien wat de sterren allemaal over hebben voor een mooie buitenkant. Helaas geldt bij de meeste punten dat het niet een hele gezonde manier is om met je lichaam om te gaan en dat de resultaten vaak niet blijvend zijn (eerder andersom; de aftakeling zet sneller in), so don’t try this at home!

 • Pure appelcider drinken om het vet in de darm weg te spoelen
 • Raw Food Diet: al je eten eet je rauw of is verwarmd tot maximaal 40 graden
 • South Beach Diet: 3-stappen plan dat slechte vetten en koolhydraten vervangt voor goede varianten
 • Master Cleanse kuur: hierbij worden toxines en andere schadelijke stoffen uit het lichaam gespoeld
 • Warm water drinken in plaats van koud water. Warm water geeft namelijk een voller gevoel, dus heb je minder trek
 • Het nemen van een ijsbad. Je lichaam koelt daar zo veel van af, dat het daarna heel hard moet werken om warm te worden
 • Alleen maar paarse voeding eten (bessen, rode druiven, bieten). Dit zou je huid en lichaam moeten verjongen.

Kortom, niet alles is te realiseren, maar dat zou je ook niet moeten willen. Het leven van een celeb wordt vaak in tijden van succes totaal beheerst door het uiterlijk, alles moet nog beter, strakker, platter en mooier. Omdat het vaak niet op een goede, gezonde manier gebeurt is het resultaat dat na jaren van crash-diëten en dagelijks sporten het lichaam als een pudding in elkaar zakt. Dat wil niet zeggen dat we het helemaal op moeten geven! Met een flinke dosis discipline kunnen we namelijk een heel eind komen. 4 à 5 keer per week trainen is namelijk niet onmogelijk. Je kunt een aantal keer naar de sportschool of je kunt gaan hardlopen. Weinig tijd? Zet de wekker iets eerder (ook dat went!) en ren een rondje. Het geeft je super veel energie aan het begin van je dag. En gezond eten doet ook wonderen en ook daar hebben we zelf invloed op. Alcohol en suiker kun je namelijk laten staan (smokkelen op je verjaardag mag!) en regelmatig eten kun je jezelf aanleren.

Maar het belangrijkste is dit: laat je vooral niet gek maken door de fantastische lichamen van de celebs. Over photoshop heb ik het namelijk nog niet eens gehad.

Geniet van jullie weekend en tot volgende week!

 

Liefs, Elske

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites