Ceremoniemeester? Geen stress, dit is alles wat je wil weten

Deze informatie zou zomaar eens van pas kunnen komen..

Je bent gevraagd als ceremoniemeester voor de bruiloft van je broer, zus, nichtje of beste vriendin. OMG wat nu? Calm down. Ten eerste mag je best een beetje trots zijn want het bruidspaar heeft jou vast niet zomaar uitgekozen. Ze hebben vertrouwen in jou, dat is toch superlief? Maar back to reality. Er staat je natuurlijk wel wat te wachten de komende tijd. Want een bruiloft is niet niks (goh..). Niet om je zenuwachtig te maken ofzo, want we gaan je er gewoon bij helpen. Lees dus vooral -rustig- verder..

Eerste overleg

De rol van de ceremoniemeester is heel belangrijk maar verschilt ook enorm per bruiloft. Sommige bruidsparen hebben het liefst zelf de regie en anderen vinden het fijn om zoveel mogelijk uit handen te geven. Het is daarom belangrijk om in het eerste overleg précies vast te stellen wat het bruidspaar van je verwacht. En wat jij van hen verwacht natuurlijk. Dit voorkomt dat er ruzie of onenigheden ontstaan, daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Afspraken maken

Ben jij erg betrokken bij de voorbereidingen of ben je vooral het aanspreekpunt op de bruiloft zelf? Welke wensen heeft het bruidspaar en wat willen zij absoluut niet? Hebben zij al ideeën over de aankleding of een thema? Al deze vragen zijn ontzettend belangrijk. En never forget: het bruidspaar vraagt jou om mee te denken maar uiteindelijk is het natuurlijk hún grote dag. Waarover zij zelf de beslissingen nemen.

To do’s

Zodra je weet welke rol je hebt tijdens het organiseren van de grote dag, kun je een to-do lijstje (oke, zeg maar gerust lijst) maken samen met het bruidspaar. Want oh wat komt er veel kijken bij een bruiloft (hier vind je onze checklist). Bij elk punt op het lijstje overleg je natuurlijk met hen. Naast je to-do’s zorg je ervoor dat het bruidspaar rustig blijft. Jep, ook die bridezilla. Dat wordt nog een uitdaging.

De geheimen

Over het algemeen moeten er zo weinig mogelijk geheimen zijn voor het bruidspaar. Maar er zijn natuurlijk een paar uitzonderingen. Denk hierbij aan verrassingen als speeches, sketches, cadeautjes en niet te vergeten: het vrijgezellenfeest! Zorg er ook voor dat de gasten ervan op de hoogte zijn als iets een verrassing is. Als het wordt verklapt, is het natuurlijk niet zo verrassend meer, fail.

The big day

Als de grote dag is aangebroken, ben jij het aanspreekpunt van de gasten. Je zorgt ervoor dat de planning smooth verloopt en stuurt mensen zo nodig aan. Verandert er iets in de planning? Communiceer dit dan met de gasten. Dit geldt natuurlijk ook voor wijzigingen voorafgaand aan de bruiloft.

Conclusie: Omdat de rol van de ceremoniemeester per bruiloft verschilt, is communicatie de key. Zorg ervoor dat er 100% wederzijds vertrouwen is tussen jou en het bruidspaar en communiceer ALLES. Behalve de verrassingen..

Meer over trouwen:
> Op deze leeftijd kun je het beste trouwen!
4 gouden bruidstips van andere bruidsparen
Verlovingsringen die je NU wil sturen naar je lief!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites