Fashiontrends die je vroeger zonder schaamte droeg

En jij droeg dit ook, geef maar toe!

Hoe geweldig waren je kinderjaren als 90’s kid? Denk maar aan urenlang de Hitzone op het hoogste volume en dansen met je vriendinnetjes en deze liedjes zingen, waarvan je niet wist wat ze betekenden. Of lekker op de bank programma’s kijken zoals Saved By The Bell en Beugelbekkie. Maar als je aan sommige dingetjes uit je jeugd terugdenkt, snap je daar niets van. Zoals je kledingkeuze. God, dat je dat ooit gedragen hebt! Maar aan de andere kant, we waren toen nog jong en onwetend. Dus we wisten niet beter. Lees hieronder dé kledingtrends (waarvan je nooit dacht dat je ze zou dragen) die wij vroeger allemaal droegen zonder enige schaamte. Onwijs grappig en herkenbaar!

1 Von Dutch pet
Omdat het cool was én omdat het een Nederlands merk was. Dacht je toen. Is niet zo.

2 Gympen met wieltjes
Oké allereerst: deze waren best wel vet. Je kon namelijk met die dingen gewoon lopen én skeeleren. Wat een uitvinding. Geef toe die deed je bijna elke dag aan, want als je tussen de middag naar huis ging om te lunchen was je binnen no-time thuis. Maar eerlijk, ze zijn niét om aan te zien. Of wat dacht je van die afgrijselijke hysterische sneakers met glitters…

3 Bontkragen
Je favoriete jas met die bontkraag van Cool Cat natuurlijk. En die kraag was op z’n mooist nadat je totaal was verregent tijdens je een van je vele fietstochten richting school. En dit zijn dé herkenbare gedachten als je door de regen moet.

4 Merkonderbroeken bovenuit je broek
Want hoe cool was die boxershort van dat dure merk? Nou, zo cool dat je ‘m met de rest van de wereld wilde delen. Dat deed je door ‘m een meter bovenuit je broek vandaan te laten komen.

5 Studs
Want elk item waar studs op zaten, werd meteen gebombardeerd tot een geweldig item. Zelfs je schoenen werden bezaaid met studs.

6 Driekwart broeken 
Aah, hier wil je echt niet meer aan herinnerd worden! Die driekwart broek die je mam zo ideaal vond, omdat het net te warm was voor een lange jeans en net te koud voor een kort shortje. Kom kind, trek die driekwartbroek aan.

7 Oprektrui
Zo’n one-size-fits-all-trui-idee. Die ben je echt nog niet vergeten. Minuscuul ding, maar als je ‘m aantrok zat ie als gegoten. Het liefst deed je hem nooit meer uit.

8 Plateauschoenen
Jaaaa, want dan was je net zo lang als mama! Maar waarom zei mama nooit dat je die gekke gympen met die dikke, hoge zolen metéén uit moest trekken?

9 Plastic met neon
Wat een combinatie hé, plastic met neon. Geweldig gewoon. Vooral die hippe neongele oorbellen waren de bom. En dan hebben we het nog niet eens gehad over die blitse neon roze en oranje rugzakken.

10 Shirt met je favoriete idool of cartoon
Want er was niemand stoerder dan de Spice Girls of Spongebob. Dus een T-shirt met een van hun erop was hét helemaal. Al je vriendinnetjes jaloers…

Source: Theblondesalad

 

 

 

 

 

 

tagged in trends, vroeger
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites