Dé fouten die we allemaal maken in de sportschool

Vanaf nu doe je het dus goed!

Summer bodies are made in the winter ladies! En daar ben jij je vast maar al te goed bewust van. Ben je ook alweer een tijdje aan het uitsloven in de sportschool voor het perfecte figuur? Good job! Maar waarschijnlijk maak jij deze 5 fouten ook in de sportschool…

 1. Niet met zware gewichten trainen
  Train jij expres niet met zware gewichten omdat je bang bent dat je de vrouwelijke versie van The Hulk wordt? Aha, dat dachten we wel. Je bent bang dat je te ‘groot’ wordt als je met zware gewichten traint, maar you’re wrong! Wij vrouwen hebben namelijk niet zo veel testosteron in ons lichaam en we worden echt niet ineens huge. Dus, maak je maar geen zorgen en pak die gewichtjes van de mat! Let er natuurlijk wel op dat je niet opeens aan te zware gewichten gaat beginnen, dat is niet goed voor je spieren. Vraag hulp aan de trainers in de sportschool!
 2. Bang om ugly faces te trekken
  Oké, mannen die kunnen er echt wat van en dat hoeft nou ook weer niet… Net zoals die vreemde kreten die ze uitstoten. Maar als jij nog vriendelijk kunt glimlachen tijdens je laatste herhalingen van je set, dan is het toch echt tijd om je workout zwaarder te maken. Je traint voor jezelf, voor je eigen gezondheid en voor je eigen figuur. Wacht maar totdat die meiden je een paar weken later weer zien. Eens kijken wie dan een lelijk gezicht trekt!
 3. Buikspieren obsessie
  Heel eerlijk: buikspieren zijn ook too die for en iedereen zou wel een klein sixpackje willen. Maar helaas is dat ook erfelijk bepaald. Maar wil je ze toch wat meer benadrukken? Pas dan je voedingspatroon aan en richt je een klein deel van je work-out op buikspieren en een groter deel op oefeningen waar je juist veel vet mee verbrandt.
 4. Eindeloos dezelfde routine van je work-out
  Volg jij elke keer dezelfde routine tijdens het sporten? Stop hier dan nu meteen mee. Door een langere tijd dezelfde routine aan te houden, verbrand je steeds minder calorieën met dezelfde intensiteit. Vandaar dat je geen vooruitgang ziet… Houd je routine zo’n vier tot zes weken aan en daarna moet je ‘m helemaal omgooien.

READ NEXT:
Gezonde ontbijtjes die écht goed vullen!
Het snelst vet verbranden doe je zo
Slanke taille zonder af te vallen? Zo krijg je het voor elkaar

Source: Instagram

 

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites