Deze app zorgt er voor dat je voortaan op tijd naar huis gaat

JAAAAA!

Je gaat uit, je neemt je voor om op tijd naar huis te gaan, er gaan een aantal drankjes in…. En het is zomaar 5 uur. Om maar niet te spreken over de volgende dag. Je hebt een kater van hier tot Tokio en bent niet vooruit te slepen. Het enige wat je nog kan denken is: was ik gister nou maar eerder naar huis gegaan.

Nou, daar is nu dus een oplossing voor. Er is namelijk een app ontwikkeld die notificaties naar je telefoon stuurt zoals “Moet je morgen werken?” of, “Hoe laat ben je van plan om naar huis te gaan?” zodat dat ene drankje in de kroeg niet verandert in een latertje á 6 uur ’s ochtends. De app is ontwikkeld voor jongeren, maar kan eigenlijk iedereen een handje helpen.

Natuurlijk lijkt het hartstikke irritant om steeds notificaties te krijgen, maar het gaat om het stukje ‘awareness’. Als jij de notificatie krijgt, hoe veel je ook gedronken hebt, zal je toch even naar de tijd kijken en denken “Oh god, is het al zo laat, ik moet gaan”‘. Wij kunnen dit in ieder geval wel gebruiken en gaan het dan ook zeker gebruiken, we moeten alleen nog even wachten. De app heet MIDY en is momenteel in de eerste testfase waarin het gebruikt wordt door studenten in Engeland. Als het blijkt dat de studenten minder gaan drinken wordt de app voor iedereen beschikbaar. Opschieten!

Meer lezen?
Je kan straks groepsbellen met WhatsApp

PHOTO CREDITS: BEHATIPRINSLOO

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites