Zo wordt koken een stuk leuker

Ook als je er geen zak aan vindt.

Wanneer het om koken gaat kan je er of van houden, of een hekel aan hebben. Er zit meestal niks tussenin. Heb je er een hekel aan? Dan verzekeren we je dat deze tips je leven een stuk leuker en makkelijker gaan maken.

Maak dingen die je echt lekker vindt

Als je iets wilt gaan koken waar je de hele week van kan eten, kan je beter niet iets kiezen wat je niet kent en dus misschien niet lekker vindt. Maak iets waarvan je zeker weet dat je het lust, zodat je ook niet elke dag met tegenzin moet gaan eten.

Gebruik verschillende kruiden en sausjes

De sleutel naar een lekkere maaltijd is om altijd te variëren met kruiden en sausjes. Dus maak van tevoren een aantal lekkere sausjes of marinades die je de week daarna over je eten kan doen, want zo heb je elke dag weer iets lekkers om naar uit te kijken.

Begin makkelijk

Je hoeft niet gelijk een uitgebreid ontbijt, lunch en diner te maken want we snappen dat je hier tegenop kan kijken. Focus op de maaltijd die jij graag wilt maken en doe hier extra je best voor. Begint het te wennen en vindt je het stiekem best wel leuk? Probeer dan ook meerdere maaltijden uit.

Oefen een recept meerdere keren

Het komt vaak genoeg voor dat je moet koken voor iemand. Een vriend of vriendin komt langs en tja, daar wil je wel een beetje indruk op maken natuurlijk. Ga dan niet iets maken dat je nog nooit eerder hebt gemaakt. Kies voor een gerecht dat je al eerder hebt gemaakt. Zorg dat je dit recept een paar keer maakt zodat je er echt goed in wordt.

Het hoeft er niet mooi uit te zien

Wanneer je recepten opzoekt staan er vaak foto’s bij waarbij het eten er perfect uitziet. Ga hier vooral niet je best voor doen als je een beginneling bent, want het gaat uiteindelijk om de smaak. Als je het uiteindelijk allemaal wat beter onder de knie krijgt kan je meer aandacht gaan besteden aan hoe het gerecht eruitziet.

 

READ NEXT
De koolhydraten die je met een gerust hart kunt eten
How to: gezonde lifestyle starten
Gezonde snacks waardoor je vol zit tot het avondeten

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites