Dit kan je het beste eten voor een avondje uit

Wij weten wat we voortaan eten voor een avondje uit!

Je kijkt er al de hele week naar uit: lekker weekend! En daar komen meestal een paar drankjes bij kijken. Oops…Wanneer het weer net even iets té gezellig is geweest en je te diep in het glaasje hebt gekeken is een kater vaak onvermijdelijk. Toch kun je je wel goed voorbereiden! Drinken op een lege maag is sowieso niet verstandig, maar wat kun je nu het beste eten voor een avondje uit? Wij hebben tips zodat je hoofdpijn de volgende ochtend net iets minder wordt.

Bananen

In bananen zit veel kalium. Kalium speelt onder andere een rol bij de vochtregulatie. Wanneer we alcohol drinken verliezen we veel kalium (vandaar ook die droge mond en die vieze smaak the day after). Ook avocado en spinazie bevat veel kalium.

Zalm

Zalm bevat veel vitamine B12 en veel gezonde vetten. Hierdoor wordt alcohol langzamer opgenomen in het bloed. Dus wanneer je een volwaardige maaltijd wilt, kun je het beste gaan voor een stukje gegrilde zalm met wat groente en rijst. Als je dus eerst uit eten gaat, kan je het beste zalm met spinazie eten voor een avondje uit.

Eieren

Eieren eten voor een avondje uit? Goed idee! Eieren zitten boordevol eiwitten die er ook voor zorgen dat alcohol minder snel wordt opgenomen in het bloed. Als je dus eieren inkoopt voor de volgende ochtend, eet er dan alvast eentje vóórdat je gaat drinken.

Zoete aardappelen

Zoete aardappel is sowieso een goed idee om toe te voegen aan je maaltijd. Maar helemaal wanneer je gaat drinken. Het bevat namelijk heel veel goede koolhydraten. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat je door zoete aardappel minder snel last hebt van suikerschommelingen, waardoor je na het uitgaan jezelf niet volpropt met McDonalds of nóg een broodje shoarma.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites