10 dingen die iedere lange vrouw herkent

Herkenbaar. Hilarisch. En soms bloedirritant.

Met mijn 1.84 meter geloof ik dat ik met recht kan zeggen dat ik een lange vrouw ben. Wat ik daarvan vind? Nu ben ik er blij mee (op een aantal momenten daar gelaten) maar toen ik 12 was en elke drie weken een centimeter groeide om vervolgens als 1.80 meter lange brugpieper met buitenproportionele ledematen de middelbare school te betreden, vond ik het nog niet zo heel grappig. En toen de kleinste jongen van de klas tijdens de schooldisco met me wilde schuifelen sloeg niet-zo-grappig om in blinde paniek. Inmiddels is mijn ervaring dat het vooral lijkt alsof de mensen om je heen er continue een tikkeltje van in shock zijn. Ik lieg niet als er gemiddeld zo’n drie keer per week gevraagd wordt: ‘Zo. Hoe lang ben jij?’ (Google voor de grap Manon Meijers. ‘Manon Meijers lengte’ is de meest gezochte na ‘Manon Meijers styling’…). Misschien zijn dat de momenten dat ik me een alienated freak in plaats van could-have-been-a-total-supermodel voel.

Ik geloof er sterk in dat je de dingen die je bijzonder of anders maken, of je ze nu mooi vindt of niet, je handelsmerk kunt laten zijn. Proud to be, dus. Maar ik ben ook een fervent aanhanger van de planeet Zelfspot. Lach je met me mee?

10 dingen die iedere lange vrouw herkent:

1) “Zit je op basketbal? Nee? Volleybal dan…?”

2) Als je kleine vrienden een knuffel wilt geven moet je of heel moeilijk bukken, of hun gezicht eindigt ergens tussen je borsten. (De laatste optie zorgt er overigens wel voor dat de kleinere man, die zich nog weleens geïntimideerd kan voelen door een lange vrouw, een keer níet vraagt of het koud is daarboven).

3) Een jurkje ziet er bij jou vaak uit als een t-shirt en een t-shirt als een cropped top.

4) De laatste keer dat je met je benen over elkaar onder een bureau kon zitten, was toen je tien was.

5) Je bent dat ‘zwevende hoofd’ op foto’s omdat je ALTIJD achteraan moet staan.

6) Mensen scannen je standaard vanaf je voeten naar boven: ze checken gelijk of je soms hakken aan hebt (hoe kom je anders zo lang?!).

7) Het feit dat Tom Cruise op Nicole Kidman was (en later Katie Holmes) gaf je hoop.

8) Op je tenen staan om je geliefde te zoenen ziet er echt heel romantisch en schattig uit maar is als lange vrouw ongeveer net zo waarschijnlijk als dat je pompoen in een koets verandert.

9) “Wat voor maat zal ik voor jou pakken? XL?”. People. Ik ben láng, niet breed.

10) Al. je. broeken. zijn. te. kort. Het zou toch veel eerlijker zijn als alle broeken te lang waren? Korter maken kan namelijk altijd…langer niet.

 

en als bonus mijn persoonlijke favoriet:

11) Iemand in je buurt (thanks, mam) heeft vroeger op zijn minst drieduizend keer tegen je geroepen: ‘schouders naar achteren!’ Flaunt it when you’ve got it, Honeys!

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites