14 dingen die je met wodka kunt doen zonder het op te drinken

Wodka is bijna overal goed voor..

Het caloriearme drankje is, naast heerlijke Cosmopolitans, ook goed voor andere dingen. Plunder maar alvast de drankkast, want dit wil je meteen uitproberen!

Verwijder stickers en etiketten

Restanten van stickers en etiketten zijn altijd zo vervelend om te verwijderen. Vaak krijg je ze er niet eens helemaal af. Gelukkig laten ze makkelijker los als je er eerst over schrobt met een spons die in wodka is gedoopt.

Zeg maar dag tegen onkruid

Ben je van plan een middagje in de tuin te spenderen, vergeet dan vooral de fles wodka niet! Als je vodka mengt met vloeibare afwaszeep en water krijg je het meest vervelende onkruid zelfs weg.

Verminder je oorpijn

Een paar druppels wodka in je oor, daarna goed uitspoelen en je oorpijn is weg. De wodka zorgt ervoor dat de bacteriën gedood worden en het zorgt ervoor dat jij weer prima kan horen. Wel voorzichtig doen natuurlijk!

Goed voor je haar

Wodka kun je gebruiken om je blonde lokken mee op te lichten. Je hoeft dus niet meer in de weer met citroensap en andere rotzooi, maar pak de wodkafles! Was je haar ’s ochtends met wodka and embrace your inner blondie. Daarnaast kun je ook een mix van water en wodka in je haar sprayen om het mooi te laten glanzen.

Ook schijnt het dat wanneer je een beetje wodka in je shampoo doet, je haar minder snel vet wordt!

En de bloemetjes

Even flowers love vodka. Gooi een scheut wodka en een theelepel suiker bij je bloemen en ze blijven langer mooi!

Black is my happy color

Wodka houdt je kleding mooi zwart! Mix een deel wodka met water en spuit dit op je zwarte kleding.

Ook te gebruiken voor je huid

Wodka kun je ook gebruiken als tonic voor je huid. Het vermindert acne en verkleint de poriën. Maar pas op! Gebruik het niet om je mascara eraf te halen! En als je last hebt van mee-eters, mix dan een beetje wodka met afgekoelde groene thee en je krijgt een mengsel die je poriën vernauwt en mee-eters voorkomt.

Nare geurtjes verdwijnen

Haal vieze geurtjes weg met, alweer, een mix van wodka met water! Vieze stinkschoenen ruiken weer als nieuw en je kleding helemaal fris.

Clean, baby, clean

Wodka is het ultieme schoonmaakmiddel. Je maakt je brillenglazen weer perfect schoon, het desinfecteert je matras, aanslag op je ramen verdwijnt als sneeuw voor de zon en zelfs schimmel is bang voor wodka!

Hello Zilver

Niets is vervelender dan lelijke zilveren sieraden. Met wodka kun je je kettinkje weer mooi polijsten en lijkt ‘ie weer helemaal nieuw!

Hoort in je EHBO kist

Heb je een pleister die moeilijk loslaat? Als je de pleister een beetje weekt met wodka trek je hem er zo vanaf. Je kunt ook een herbruikbare icepack maken door een zakje met wodka te vullen. And last but not least, wodka is natuurlijk het beste middeltje om te ontsmetten en te desinfecteren!

Tegen stekende pijn

Gebeten door een kwal of geprikt door brandnetels? Dan is wodka de oplossing! Het goedje zal de pijn verlichten.

Scheermesje ontsmetten

Als je krap bij kas zit en je dus liever geen geld wil uitgeven voor nieuwe scheermesjes, kun je je scheermes het beste na het scheren weken in wodka. Hiermee ontsmet je hem en voorkom je roesten. Slim!

Kortom, wodka is niet alleen lekker in een cocktail, het is ook goed voor allerlei andere dingen!

En ben je toch van plan om de wodka op te drinken?
>6 cocktails met de minste calorieën

Krijg je van wodka een erge kater of juist niet?
>Van welke drankjes krijg je een ergere kater?

PHOTO CREDITS: press.absolut.com

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites