Dingen om jezelf af te vragen als je een personal trainer in wilt huren

Want een goed lichaam betekent natuurlijk niet meteen de juiste trainer

Ben je al een tijdje aan het sporten, maar behaal je je doelen niet en dat terwijl je er alles aan doet? Dan is het woord ‘personal trainer’ misschien al eens door je hoofd gegaan. Zo iemand is natuurlijk hartstikke handig, helpt je je doelen te behalen en maakt het sporten daarom veel leuker. Daarnaast klinkt het natuurlijk erg #fitgirl als je zegt dat je een personal trainer hebt en kun je je Instagram-feed wekelijks opfleuren met die sexy man die naast je staat (personal trainers zien er op de een of andere manier al-tijd heel sexy uit?!). Voordat je je laat overhalen door mooie praatjes, moet je je misschien eerst nog een paar dingen afvragen:

1. Wat is mijn doel met een personal trainer?
Het is allereerst belangrijk om doelen te stellen voordat je een personal trainer zoekt. Je zoekt uiteindelijk toch iemand who gets wat je wilt en je omgeving begrijpt. Een fulltime job of misschien een kindje, iets waar hij ook rekening mee zal moeten houden. Als je voor een marathon aan het trainen bent, wil je niet iemand die jou kan helpen met bodybuilden, toch?

2. Wie waren mijn leukste en beste leraren op school?
Klinkt misschien heel gek, maar de ideale personal trainer lijkt het meest op de leukste of beste leraar van school. Deze mensen hebben waarschijnlijk geprobeerd het beste uit je te halen tijdens je schoolperiode en zo iemand zoek je natuurlijk ook in de sportschool.

3. Met wie ga ik het liefste om?
Het klinkt natuurlijk logisch, een personal trainer zoeken met wie je het goed kunt vinden. De relatie met je personal trainer is belangrijk, want je ziet elkaar wekelijks. Je moet serieus kunnen trainen, lachen, maar ook goed kunnen praten over dingen die misschien minder leuk zijn. Een baaldag komt natuurlijk ook wel eens voor en dan kun je een goede oppepper gebruiken.

4. Wil ik een trainer, instructeur of echt een coach?
Dat is toch hetzelfde? Nee, ze hebben allemaal een andere rol. De rol van een trainer is om de kansen op blessures te vermijden. Als je gewicht wilt verliezen of strakker wilt worden, kies dan voor een instructeur. Hij zal jou drillen om te sterker en sneller te worden. Als je juist beter wilt worden, dan kun je het beste kiezen voor een coach. Een coach houdt jou op het juiste pad.

5. Kies ik voor een gecertificeerd trainer of niet?
Wil je iemand hebben die up-to-date is wat betreft oefeningen of “trends” in de gym? Dan is een gecertificeerde trainer een juiste keuze. Zomaar iemand kiezen die geen certificaat heeft, kan ertoe leiden dat je onder andere “onveilige” oefeningen doet en sneller geblesseerd raakt. Bye bye, goals. 

6. Hoeveel wil ik uitgeven aan een personal trainer?
Aan een personal trainer hangt ook een prijskaartje. Bespreek de opties met je personal trainer. Wat zijn je doelen? In welk tijdsbestek wil ik deze behalen? Stem de prijs hierop af. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je de helft van je salaris uitgeeft. Dan kun je niet meer shoppen!

READ NEXT:
Van sporten word je slimmer!
Dit zijn de sporttrends van 2016
De 15 meest sexy banen voor mannen en vrouwen volgens Tinder

Source: Instagram

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites