Dit eten hebben voedingsdeskundigen altijd in huis!

Misschien staat er zelfs al wat in jouw kast...

Als voedingsdeskundige weet je natuurlijk als de beste wat goede voeding is, en ook wat vooral niet. Wij als nieuwsgierige aagjes die we zijn, willen daarom dan ook heel graag weten wat voor eten deze gezonde goden altijd in huis hebben! Want wat nou als je bijvoorbeeld echt even niet weet wat je vanavond koken moet? Hoe pakken zij dat aan?

Eieren
Mocht niet altijd eieren in huis hebben: make the change now! Het liefst vandaag nog. Eiwitten zijn namelijk essentieel voor de bouw, onderhoud en reparatie van je lichaamsweefsels. Ook zijn eiwitten belangrijke elementen van het immuunsysteem en hormonen.

Kokosolie
Gooi je zonnebloemolie, olijfolie en elke olie die je ook maar in huis hebt weg! Nee, we’re joking, maar de enige olie die een voedingsdeskundige gebruikt is kokosolie. Deze olie heeft namelijk erg veel voordelen. Het doodt bacteriën, schimmels en virussen, helpt je bloedsuiker op peil te houden, het is goed voor je botten en tanden en je lever hoeft minder hard te werken. En het is ook nog eens goed voor je haar en huid. Spring maar direct op de fiets, you need this thing!

Quinoa
Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van deze soort ‘superfood‘. De voedingsdeskundigen zijn hier erg over te spreken. Het is namelijk erg voedzaam, het zit boordevol vezels en het bevat veel eiwitten vergeleken met de meeste andere plantaardige voeding en het bevat alle essentiële aminozuren die we nodig hebben. Vind je het niet heel smaakvol? Maak dan een quinoa mac’n cheese. Die vind je gegarandeerd delicious!

Zalm
Heb jij altijd zalm in je vriezer liggen? Give yourself a high five! Zalm is namelijk erg gezond en het behoort tot één van de beste voedselbronnen voor omega-3 vetzuren, eiwit en vitamine D. Valt verse zalm een beetje uit je budget? No worries, de ingeblikte zalm werkt ook!

Bosbessen
Bosbessen zijn niet alleen hartstikke lekker, maar ook erg healthy. Logisch dus, dat voedingsdeskundigen dit altijd in huis hebben. Ze zijn een grote bron van vitamine A en ze bevatten weinig calorieën en veel voedingsstoffen. Goede redenen dus om ze de volgende keer in je winkelmandje te gooien!

Komkommer
Komkommers bestaan voor 95% uit water wat ervoor zorgt dat het lichaam goed gehydrateerd wordt. Ook helpen ze om de gifstoffen uit je lichaam af te voeren. Komkommers bevatten veel vitamines die het lichaam dagelijks nodig heeft. Maar haal de schil er niet af, daarin zitten juist behoorlijk wat vitaminen in!

Spinazie
On the veggie front: ga voor spinazie! Alle donkere bladgroenten zijn erg gezond. Ze zitten vol met omega-3 vetzuren, kalium, calcium, ijzer, magnesium en vitamines B, C en E. Waarschijnlijk vind je dit nog belangrijker om te lezen: spinazie gaat namelijk het verouderingsproces tegen. Komt je de term ‘luteïne’ misschien bekend voor? Dat goedje zit namelijk vaak in anti-rimpelcrèmes en in spinazie zit deze stof van nature! Bespaar je toch even €20,- per potje…

Source: Flickr

 

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites