Waarom je je festivalbandjes af moet doen

Ze zijn gevaarlijker dan je denkt...

In de zomer is er altijd zoveel te doen. Ieder weekend zijn er feestjes en meerdaagse festivals. Samen met je vrienden de hele dag dansen en drinken, en als het dan ook nog mooi weer wordt, kunnen jullie je geluk niet op. Na zo’n heerlijk weekend heb je niet alleen goede herinneringen aan het festival maar ook nog het festivalbandje.

Je laat hem het liefst zo lang mogelijk zitten, maar wat je niet door hebt, is dat niet alleen de dixies overlopen van de bacteriën, je festivalbandje kan er ook wat van! Volgens een studie zitten er zelfs twintig keer zo veel van die vieze beestjes op je bandje, dan op je kleding. Heftig! De bacteriën die op de bandjes zitten, zijn doorgaans ook te vinden op je huid. Maar als je je bandje te lang draagt vermenigvuldigd het aantal en kunnen ze gevaarlijk worden. Het kan je wondjes infecteren of zorgen voor zweren, en dat willen we natuurlijk niet hé!

Wees dus verstandig en knip hem gelijk door. Zo zorg je ervoor dat je volgend weekend gewoon weer door kan pakken. De zomer moet gevierd worden toch? Daar zijn wij het zó mee eens!

READ NEXT
Zo overleef je een dixi op een festival
5 ways om een bandana te dragen naar een festival
Dit zijn de perfecte zomer bh’s!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites