Dit worden de sporttrends van 2016!

HIIT it!

Waar we vorig jaar nog massaal drie keer per week in de sportschool te vinden waren, gaan we dit jaar liever thuis oefeningen doen en zo zijn er nog wel meer verschillen. Want, wat worden de sporttrends van 2016 nou eigenlijk?

HIIT
In 2014 heeft de wereld voor het eerst kennis gemaakt met HITT en in 2015 werden al steeds meer mensen fan. Maar 2016 wordt pas echt het jaar van HIIT! Maar wat is het nou eigenlijk? HIIT staat voor High Intensity Interval Training waarbij je in een korte tijd intensief aan het sporten bent met steeds een korte pauze. Dit doe je dan een paar keer achter elkaar. Het fijne hieraan is dat je per sessie maar een kwartiertje bezig bent. Nog een paar voordelen: het zorgt voor een goede conditie, een goed metabolisme en je verbrandt heel snel vet!

Functional Fitness
Functional Fitness bereidt je voor op de dagelijkse dingen in het leven. Ga je morgen helpen met verhuizen dan kan jij als voorbereiding de avond van tevoren alvast wat gewichten gaan heffen. Het gaat er dus niet per se om dat je een sixpack kweekt, maar om het goed functioneren van je lichaam.

Aerial Yoga
Dit is een uitdagende variant van yoga. Je doet precies dezelfde oefeningen, maar dan met touwen in de lucht. Het gaat hierbij dus ook nog eens om de zwaartekracht. Zo heb jij binnen no time een strak lichaam!

Acro Yoga
Voor wie lenig is, is dit echt ideaal. Hier wordt yoga gemixt met acrobatiek en turnen. En het leuke hiervan is dat je het niet alleen doet. Je hebt elkaar nodig om de oefeningen uit te voeren. Bel dus gauw een vriendin!

Soulcycle
De hype uit New York komt nu ook naar Nederland. Soulcycle bestaat uit spinning waarbij het bovenlichaam getraind wordt met elastieken en gewichten. Vaak wordt de ruimte helemaal donker gemaakt waardoor er een rustgevende sfeer ontstaat.

Push ups
In 2016 laten we de sportschool en alle apparaten even achterwege. We gaan terug naar de basis. Niks loopbanden of gewichtjes, we gaan met onszelf aan de slag. We gaan namelijk massaal aan de push ups, squats, burpees en planks! Ready, set, go!

Personal trainer
Personal trainers zijn niet meer alleen voor rijke lui. In 2016 kiezen wij Nederlanders steeds vaker voor een eigen trainer in plaats van groepslessen. Zo iemand weet precies hoe jij in elkaar zit en hoe je tot het uiterste gaat. Wedden dat je fitter wordt dan ooit!

READ NEXT:
De fouten die we allemaal maken in de sportschool
Dit is wat je absoluut niet moet doen na het sporten!
Zo lang duurt het voordat je pizza eraf hebt gesport

Source: Adidas

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites