6 dingen dat het hebben van seks kan genezen!

Let's talk about sex baby!

Het zal voor niemand een verrassing zijn dat er voordelen zitten aan het hebben van seks. Maar wij weten met z’n allen niet half hoeveel voordelen seks eigenlijk heeft. Hier heb je 6 dingen die seks kunnen genezen. En dit is dan hoelang de seks het beste kan duren!

Hoofdpijn
Een onderzoek gepubliceerd in Cephalalgia, een internationaal blad over hoofdpijn, wees uit dat meer dan de helft van de patiënten met migraine verbetering van hun symptomen opmerkten wanneer ze meer seks hadden. Het was zelfs zo dat 20% helemaal genezen was van hun hoofdpijn. Volgens de onderzoekers komt dit door de endorfine die vrij komt tijdens de seks. Volgens een onderzoeker: “Onze resultaten laten zien dat seksuele activiteit tijdens een migraine aanval de pijn kan verzachten of zelfs geheel kan laten verdwijnen.” Seksuele therapie wordt dan ook veel gebruikt bij de behandeling van migraine of cluster hoofdpijn. Het excuus: “nee lieverd, ik heb hoofdpijn” kun je dus voorlopig niet meer gebruiken.. ;-]

Krampen
Krampen omdat je ongesteld moet worden of om een andere onverklaarbare reden? Seks kan hierbij helpen. Door een orgasme trekken de spieren in je baarmoeder samen en dit werkt als een natuurlijke pain killer waardoor je krampen binnen no-time weg zijn.

Slapeloosheid
Als je net seks hebt gehad komt in je lichaam het hormoon oxytocine vrij. Dit wordt ook wel het “knuffel hormoon” genoemd. Dit maakt je rozig waardoor je sneller in slaap zult vallen. Vrouwen maken meer van dit hormoon aan. Dat is misschien de reden dat jij zo’n behoefte hebt aan knuffelen na de seks. 

De hik
Volgens een dokter genaamd Dr. Francis M. Fesmire is het orgasme de beste remedie tegen de hik. Hij zei: “Een orgasme leidt tot ongelooflijke stimulatie van de zenuwen in je hersenen, vanaf nu zal ik seks aanbevelen als een patiënt de hik heeft.” Je hoeft dus in het vervolg geen dokter meer te bellen, gewoon even een beurt jij!

Depressie
Het is bewezen dat seks goed is voor de mentale gezondheid. Volgens James Coan, een professor van de Universiteit van Virginia: “Wanneer je seks hebt komen er feel-good hormonen vrij zoals oxytocine en endorfine, en hierdoor word je blij.” Dus als je even niet lekker in je vel zit zet je gewoon wat slow jams op, and you know what to do next!

READ NEXT:
Waarom ochtendseks geweldig is
Vrouwen met deze haarkleur hebben de meeste seks
Dit is heel normaal om te doen na de seks

Source: Instagram

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites