De lekkerste sushi restaurants van Nederland!

Hier kan je internationale sushi-dag perfect vieren.

Vind jij sushi ook ZO lekker? Dat is mooi, want wij zijn op zoek gegaan de beste sushi restaurants in het land die je niet mag missen. Zo weet je altijd de beste restaurants te vinden na een dagje shoppen in je favoriete stad. Sushi, maar dan in eens een andere omgeving. Dit zijn de leukste exemplaren!

Sushi house – Amsterdam

Sushi house heeft twee vestigingen, op de Rijnstraat en op de Hoofddorpweg. De naam zegt het al, alleen maar sushi! Je zit bij sushi house supergezellig in Amsterdam. En je kunt hier ook zeker tevreden zijn over het eten.

Nooche – Amsterdam

Nooche is geen Japans, maar een Aziatisch restaurant. Maar je kunt hier wel heerlijke sushi eten! Wat zo leuk is aan Nooche is, dat je dus ook uit andere dingen kunt kiezen. Zoals noodles en salade. Nooche kun je vinden op de Reestraat.

Mochi – Den Haag

Bij Mochi moet je echt dé frikadel speciaal proeven. We horen je denken: huh, frikadel speciaal?! Inderdaad, maar deze is gemaakt met allemaal Aziatische kruiden en ingrediënten. Je kan dit gerecht proeven op de Mallemolen 12a.

Thai Ichi – Maastricht

Naast sushi kun je hier ook terecht voor Thaise gerechten. Elke woensdag is er een speciale sushi-avond waarbij er speciale gerechten te bestellen zijn, en dit allemaal voor leuke prijsjes. Dus op naar Koestraat 8!

Blue Sakura – Zwolle

Bij Blue Sakura kan je 2,5 uur genieten van heerlijke sushi. Daarnaast is de drankenkaart ook heel erg breed. De Japanse stijl is helemaal doorgevoerd in het interieur. Het restaurant is te vinden op Bethlehemkerkplein 35.

YuMe – Assen

Yume is het Japanse woord voor droom. En die ga je zeker beleven in dit restaurant. De gerechten zijn hemels en je kan ook nog eens kiezen uit meer dan honderd verschillende soorten! Do we need to say more? Oh ja, het adres! Van Riebeeckstraat 5/7.

TAO – Leeuwarden

Een traditioneel Japans restaurant in hartje Leeuwarden. Ze serveren alle soorten sushi’s die er maar zijn! TAO heeft een luxe interieur waar je een hele lange avond door kan brengen. Stationsweg 6 is het adres!

Sin Jah – Leeuwarden

Bij Sin Jah kan je een avond lang genieten van een proeverij waarbij heerlijke hapjes geserveerd worden. Ze noemen het in dit restaurant ook wel Japanse tapas. Sin Jah is te vinden op de Schrans, numero 105.

Izakaya – Amsterdam

Dit heerlijke restaurant kon niet in ons lijstje ontbreken. In 2014 wonnen zij namelijk de prijs voor beste bar van Nederland en dat is hartstikke terecht! Je kan er naast heerlijke sushi ook de beste cocktails drinken. Izakaya is te vinden op de Albert Cuypstraat 2-6.

Taiko – Amsterdam 

Taiko is te vinden in het Conservatorium Hotel op de Van Baerlestraat (nummertje 27!). Naast overnachten kun je hier ook heerlijk eten in één van de restaurants, zoals Taiko. Er wordt hier heel veel aandacht besteed aan de presentatie dus reken maar op een klein kunstwerk op je bord!

Ku Kitchen Bar – Amsterdam

In deze sushi bar serveren ze naast Japanse gerechten ook heerlijke cocktails. Heerlijk voor de vrijdagavond maar doordeweeks kun je er ook altijd terecht voor een California roll. Op naar de Utrechtsestraat 114!

Yamazato – Amsterdam

Dit Japanse restaurant is te vinden in het Okura Hotel. Hier kan je heerlijk sushi eten met uitzicht op de Japanse tuin en wordt je bediend door traditioneel geklede Japanse meisjes. Ferdinand Bolstraat 333 is het adres!

Niet zo’n zin om uiteten te gaan? Deze sushi recepten kun je snel maken!
De beste sushi recepten die jij ook kan maken

Wist je dat sushi eten je slimmer maakt?
Sushi eten maakt je slimmer!

En dit zijn de do en dont’s voor als je sushi gaan eten
Sushi etiquette: Zo hoor je het dus te eten!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites