Dit zijn de meest gebruikte emoji’s per land

We zetten Nederland weer goed op de kaart!

We gebruiken allemaal wel eens emoji’s in Whatsapp gesprekken op Facebook of op Instagram. Taalonderzoekers Gretchen McCulloch en Ben Medlock leggen uit dat het cultureel bepaald is welke smileys je het meest gebruikt. Dit vonden wij heel interessant en wilden het daarom met jullie delen. Herken jij jezelf in deze emoji-habbits?

Frankrijk
Frankrijk staat natuurlijk bekend als de stad van de liefde en zo uiten de Fransen zich dus ook in de digitale wereld. De Franse populatie stuurt namelijk 4x zoveel hartjes als andere Europese landen. En jij maar denken dat je soms overdreef..

Australië en Portugal
In deze twee landen worden drugsgerelateerde emoji’s het meest verstuurd. Denk aan: injectiespuiten, sigaretten en paddenstoelen. Dagelijkse kost voor de Aussies en Portugezen.

Hawaï
Bij Hawaï denk je natuurlijk aan zon en aan hot surf-dudes. Daar is ook niks over gelogen. Van dat lekkere weer kunnen ze daar erg genieten, de meest gebruikte emoji’s in Hawaï zijn dan ook: palmbomen, cocktails en surfers. Yeah mate!

Nederland
Wij Nederlanders houden wel van een feestje en blijkbaar laten we dat ook regelmatig blijken in onze Whatsapp gesprekken. De meest verstuurde emoji’s bij ons zijn glazen wijn en het confetti-kanon. Says enough, right?

READ NEXT:
Dit betaal je voor een vakantie op een privé eiland
Deze emoji’s hebben een totaal andere betekenis dan jij denkt!
Quiz: dit zegt je favo emoji over jou!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites