DIY: Het recept voor gezonde mueslirepen!

Dit heerlijke recept voor gezonde mueslirepen heb je zo gemaakt!

Hou jij ook zo van een smakelijke mueslireep? Lekker makkelijk toch? Dan gaan wij jou héél erg blij maken. Wij hebben namelijk het recept  gevonden voor gezonde mueslirepen! En ze hoeven niet eens in de oven. Gezond, snel te maken en super lekker.. Does it get any better? Ja! De reep vult namelijk ook goed zodat je je hierna niet (alsnog) helemaal volvreet. Ideaal als ontbijtje (of dit lekkere appeltaart ontbijtje) of als lekker tussendoortje dus! Bekijk het filmpje hieronder en eet smakelijk ladies!

 

Wat heb je nodig?

– 1 kopje dadels (zonder pit)
– 1/4 kopje honing
– 1/4 kopje pindakaas of amandel boter
– 1 kopje geroosterde ongezouten amandelen (in stukjes)
– 1 1/2 kopje havermout

– optioneel: chocolade stukjes, gedroogd fruit, bananenstukjes.. (over chocola gesproken.. dit recept voor healthy lions moet je ook echt uitproberen!).

Hoe maak je het?

1. Stop de dadels in een mixer totdat het een deegachtige mix wordt.

2. Doe de dadels, amandelen en havermout in een kommetje.

3. Vervolgens verwarm je de pindakaas met de honing en strooi dit over het goedje. Alles even goed mengen en haal de dadels een beetje uit elkaar zodat het goed verdeeld is.

4. Als het geheel goed gemixt is kun je de optionele ingrediënten erbij doen. Doe er bijvoorbeeld chocolade stukjes of gedroogd fruit bij.

5. Hierna mag het hele goedje in een vierkante bak met bakpapier. Even goed aanduwen zodat het plat in de bak ligt.

6. Zet de bak hierna een half uurtje in de koelkast en hierna is het mengsel hard genoeg om in repen te snijden. Nou eet smakelijk!

P.S. Probeer ook deze gezonde cheesecake!

Source: Minimalist Baker | Half Baked Harvest

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites