De meest indrukwekkende documentaires op Netflix

Documentaires saai? Forget it!

Ben je ook altijd op zoek naar de nieuwste films en de leukste series op Netflix? Vergeet de documentaires niet! En vergeet wél het stoffige imago dat mensen vaak hebben van docu’s. Dit is totaal onterecht want ze zijn echt niet saai maar juist heel indrukwekkend en leerzaam. Wij gingen op zoek naar de beste documentaires op Netflix en dit zijn onze favorites.

1. The Keepers

De Netflix Original The Keepers is een indrukwekkende documentaire in de vorm van een serie. Er zijn zeven afleveringen die ongeveer 60 minuten duren. De docuserie gaat over een onopgeloste moord op een non die les gaf op een middelbare school. Twee, inmiddels gepensioneerde, ex-leerlingen van de school gaan op zoek naar de waarheid. Zij ontdekken dat er een groot schandaal speelde, die de school, politie en justitie al die tijd verborgen hebben gehouden.

2. Cowspiracy

Cowspiracy is een van de bekendste documentaires op Netflix. Het is de voorganger van de docu What The Health en is dus gemaakt door dezelfde regisseurs. Het effect van de vee-industrie op het milieu staat centraal in de documentaire. We zouden de docu zeker aanraden want het is een echte eye-opener. Oja, en Leonardo Dicaprio sponsorde de documentaire. Dan moet het sowieso goed zijn, toch?

3. Chef’s table

Foodies opgelet! Via Netflix kun je zomaar een kijkje nemen in de keukens van de beste chefkoks van de wereld. Chef’s Table is een documentairereeks van zes afleveringen die ieder 40 à 50 minuten duren. Kom erachter wat er allemaal plaatsvindt voordat een gerecht wordt geserveerd in een sterrenrestaurant (inclusief geheimen!). Als je goed oplet, steek je er vast wat van op en kun je zelf ook een klein beetje een culinaire professional worden.

4. Minimalism

De documentaire Minimalism gaat over de dingen waar je als mens écht gelukkig van wordt. Tegenwoordig hebben we allemaal het gevoel dat we steeds meer willen, moeten en kunnen. Minimalism gaat over de zoektocht naar de dingen die echt belangrijk zijn in het leven. Verschillende minimalisten komen aan het woord en vertellen hoe je leven mooier kan zijn met minder. Enorm interessant!

5. Twinsters

Twinsters gaat over een geadopteerd Koreaans meisje dat is opgeroeid is in Frankrijk. Een vriend van haar komt een meisje tegen op YouTube dat precies op haar lijkt. Na wat research komen ze erachter dat de meisjes op precies dezelfde dag geboren zijn. Dit kán bijna geen toeval zijn, zou je zeggen. Daarom besluit ze contact met haar op te nemen. Na een aantal Facebook- en Skypegesprekken ontmoeten ze elkaar. Dit bijzondere en hartverwarmende verhaal is een enorme aanrader.

6. Icarus

Deze Netflix Original documentaire is genomineerd voor een Oscar en daarom een echte must-see. Vooral voor de sportievelingen onder ons. De docu gaat namelijk over het dopinggebruik in de sportwereld. De regisseur stuitte onverwacht op een van de grootste schandalen van de sportwereld en besloot dit te delen met de wereld. Het resultaat: deze indrukwekkende documentaire.

7. Gaga: Five foot two

Achter het imago van veel sterren schuilt een heftig privéleven. Zo ook bij Lady Gaga. Door deze documentaire te kijken, kom je erachter wie de vrouw met de grote zonnebrillen, maskers, en excentrieke kledingstukken écht is. De popster komt erg kwetsbaar in beeld want je zult er zelfs achter komen dat ze aan een ernstige ziekte lijdt. Het mysterie rondom Lady Gaga is dus voorgoed voorbij.

Zo kijk je samen Netflix op afstand:
> Samen TEGELIJK Netflix kijken op afstand? Dat doe je zo!

Deze Netflix Original film is ook een echte aanrader:
> De nieuwe Netflix Original film die je NU wilt kijken

Ben je op zoek naar een nieuwe serie?
> De Netflix serie die je moet kijken volgens je sterrenbeeld

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites