Zo overleef je de hele dag achter de computer

Zo overleef je die werk of studie dag ma-kkelijk!

Omdat velen van ons op kantoor of voor school veel achter de computer werken worden onze ogen snel moe, droog en gaan ze prikken. Er zijn veel onderzoeken naar gedaan en gelukkig is daar nog nooit uitgekomen dat er grote gezondheidsrisico’s aan vast zitten. Maar sommige symptomen, zoals die droge ogen, zijn erg vervelend. Zo kom je er vanaf en overleef je iedere dag achter je computer.

Gebruik oogdruppels
Net als dat het nodig is om je lichaam na een workout te hydrateren, geldt dat ook voor je ogen. Je zit de hele dag naar een scherm te kijken en je ogen worden daar droog van. Zet standaard een potje oogdruppels op je bureau zodat je dit in je ogen kunt druppelen als je het gevoel hebt dat je ogen droog worden.

Neem je supplementen
Behalve dat je vitamines en supplementen kunt gebruiken voor glanzend haar, een mooiere huid en meer energie, zijn ze er ook tegen droge ogen. Het is namelijk bewezen dat linolzuur goed werkt tegen dit kwaaltje en mede donkere kringen onder je ogen als sneeuw voor de zon doet verdwijnen. Ren dus even naar de apotheek en vraag om een supplement voor je ogen met dit stofje erin.

Denk na over een blauw licht-filter
Ben je bang dat het blauwe licht van je computer er uiteindelijk voor gaat zorgen dat je slechter gaat zien? Als je een bril draagt kun je ervoor kiezen om glazen met een blauw licht filter te nemen. Deze filter scheidt het licht dat slecht is voor je ogen van het goede licht. Het is wel nodig om je opticien te bezoeken om dit type lens te vinden.

De positie van je computer of laptop veranderen
Als je ogen om 5 uur letterlijk dichtvallen kan dit liggen aan de positie van je computer of laptop. Het scherm daarvan hoort namelijk nét onder je oog-level staan. Zo hoeven je ogen minder moeite te doen om open te blijven. Ook kun je je ogen zo makkelijker ergens op focussen. Zet je stoel dus altijd hoog genoeg. Een lekker kussen op je stoel leggen is ook een goede optie.

Knipper, haal adem en neem kleine pauzes
Wanneer je levensstijl je dwingt om veel achter de computer te zitten, kun je het beste iedere dag de “drie-20” techniek gebruiken. Als je de hele dag naar je scherm kijkt ga je anders ademhalen door stress en andere factoren. Hierdoor gaat er minder lucht naar je hersenen en word je moe en kun je zelfs duizelig worden. Gebruik daarom de 20/20/20 regel: kijk iedere 20 minuten 20 meter in de ruimte en knipper je ogen voor 20 seconden. Makkie toch?

READ NEXT:
Doe deze 7 dingen NOOIT als je lenzen draagt
Een opgewekte blik met deze eyeliner trick
Met deze 15 dingen kom jij makkelijk je werkdag door

Source: The Devil Wears Prada

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites