Wij vrouwen hebben dus écht meer slaap nodig dan mannen

Ha, we knew it!

Ja, dames en heren, het hoge woord is eruit: vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen. Het is wetenschappelijk bewezen en de reden wisten wij natuurlijk allang.

Volgens professor Jim Horne, directeur van het slaap research centrum op de Loughborough universiteit en auteur van het boek ‘Sleepfaring: A Journey Through The Science of Sleep’, is de grootste functie van slaap: het bijkomen van je hersenen. Als je slaapt gaat de Cortex (het deel van je hersenen dat zorgt voor je gedachten, talen en geheugen) in recovery modus. En hoe meer je je hersenen gebruikt op een dag, hoe meer je hersenen dienen bij te komen.

Wij vrouwen zijn natuurlijk échte multitaskers, en het is bewezen dat wij onze hersenen op een dag meer gebruiken dan mannen. We voeren meer uit en zijn flexibeler. Dat is dus de reden dat wij meer nap time nodig hebben. En om precies te zijn, zijn het per nacht 20 minuten meer, dan onze mannelijke vrienden. Als vriendlief morgen zijn bed uit gaat, draaien wij ons dus nog even om. Oh, en even om je een handje te helpen, zo haal je makkelijk 8 uur slaap per nacht. Sleep tight!

READ NEXT:
Waarom vrouwen beter zijn dan mannen!
Met deze techniek van je binnen 1 minuut in slaap
Hoeveel uur slaap heb je écht nodig?

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites