Een mini detox na een weekendje heftig stappen

Time to relax

Werd jij vanochtend ook wakker met een (kleine) kater? Maar wil je toch fris aan deze dag beginnen? Dan hebben wij voor jou de ultieme mini detox voor een prachtig huidje en een goed gevoel.

Drink
Iedereen weet dat water goed voor ons is en dat we het veel moeten drinken. Doe dit ook echt na een avondje uit. Je lichaam is erg uitgedroogd door alle alcohol en het koude winterweer zit ook niet echt mee. Je flawless skin komt er alleen als je hiernaar luistert!

Eten
Op zo’n katerdag is het belangrijk dat je veel drinkt. Maar eten is ook belangrijk. Ook al lijkt het zo niet, je kunt je toch veel beter voelen als je iets hebt gegeten. Neem cup-a-soup of bouillon voor de zouttoename. Zo houdt je lichaam het vocht langer vast. Eet de rest van de week (en eigenlijk altijd) voldoende groente, fruit en gezonde vetten. Lekkere vette vis of avocado’s zijn een must. En eet, natuurlijk, zo min mogelijk suiker. Je lichaam heeft al genoeg suiker gehad door de alcohol.

Huid stappenplan

  1. Reinig je gezicht goed. Haal alle resten van de vorige avond weg door gebruik te maken van make-up remover, lotion of tonic en een zuiverende wasgel.
  2. Exfolieer je gezicht door een lichte gezichtsscrub te gebruiken.
  3. Maak een stoombadje. Je kunt bij drogisterijen gezichtssauna’s kopen, maar je kunt ook thuis een grote kom met kokend water maken. Hang je hoofd erboven en doe een handdoek eroverheen en stoom alle viezigheid uit je poriën.
  4. Doe een heerlijk maskertje op en zet ondertussen het bad aan of de warme douche.
  5. Ga onder de douche en scrub je lichaam.
  6. Was je haar en doe een haarmasker in.
  7. Stap uit bad of de douche en droog jezelf af. Smeer je vervolgens in met een voedende bodylotion.
  8. Nu is het tijd voor een filmpje op de bank!

Sleeping Beauty
En het enige wat natuurlijk écht helpt is slapen. Vroeg gaan slapen is erg fijn na zo’n wild weekend. En in de nacht herstelt je huid en lichaam zichzelf. WIN-WIN, dus!

READ NEXT
Het drankje dat volgens onderzoek écht werkt tegen een kater
De kater komt niet later: fris opstaan na het drinken
Van welke drankjes krijg je een ergere kater?

 PHOTO CREDITS : MEDIACACHE

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites