Dit kan je het beste eten voor het sporten en dit beter niet

Voor eens en voor altijd, het antwoord!

Als je gaat sporten, heb je natuurlijk energie nodig. Je lichaam haalt energie uit eten, dus het is niet verstandig om te gaan sporten op een lege maag. Maar let er dan wel op wát je eet. Dat je vijf minuten voor het sporten beter geen bord met pasta moet wegwerken dat wisten we natuurlijk wel (want daar krijg je dus die steken van). Maar wat we dan wél kunnen eten dat is voor de meesten nog steeds een raadsel. Althans, voor ons. Daarom voor eens en voor altijd zetten wij op een rijtje wat je wel en niet moet eten voor het sporten.

Eten voor het sporten, hoe zit dat?

Een complete maaltijd kun je nog zo’n drie tot twee uur eten voordat je gaat sporten. Bij een lichte maaltijd of snack geldt zo’n 1,5 uur van te voren. Het is wel belangrijk dat je iets eet wat goed verteerbaar is zoals fruit (mandarijn, sinaasappel, aardbeien, appel, kiwi…).

Qua ontbijt kun je denken aan: kwark, speltbrood, crackers en jam. Als lunch aan: roggebrood, krentenbollen, ontbijtboek, jonge kaas. Gekookte aardappelen, witte rijst, groente als broccoli en bloemkool, mager vlees zoals rosbief en kip of vis, tonijn en kabeljauw doen het goed als avondeten. Dit zijn allemaal etenswaren die licht op je maag vallen.

Etenswaren die zwaar op je maag vallen, doen er langer over om te verteren terwijl je aan het sporten bent. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen ervoor voor zorgen dat je juist minder energie hebt of dat je last krijgt van buikkrampen. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten tijdens het sporten.. Wij hebben hier op een rijtje gezet welk eten je wilt vermijden voor het sporten.

Een hoofdmaaltijd kun je het beste inplannen na het sporten. Zelfs als dat betekent dat je pas om 10 uur ’s avonds je avondeten kunt eten. En anders is het belangrijk dat je in ieder geval nog 3 uur wacht voordat je met je bootdamp-sessie begint.

It’s a yay voor koffiedrinkers
> Wel of niet koffie drinken voor het sporten?

Echt niet meer doen, dus.
Waarom je NOOIT met make-up op moet sporten

Zo verdwijnen je (ongezonde) cravings en kun je er weer tegenaan.
Gezonde snacks waardoor je vol zit tot het avondeten

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites