Dit kun je beter NIET eten voor het sporten

Avocado is dus niet zo'n goed idee..

Als je gaat sporten, heb je natuurlijk energie nodig. En omdat je lichaam energie haalt uit eten, is het niet verstandig om te gaan sporten op een lege maag. Maar let er dan wel op wát je eet voordat je gaat sporten. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen er namelijk voor zorgen dat je juist minder energie hebt of dat je last krijgt van buikkrampen. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten tijdens het sporten.. Daarom vertellen je wat je beter niet kunt eten voor het sporten.

Vetten

Wil je toch iets eten voor het sporten, kies dan niet voor etenswaren die veel vetten bevatten. Normaal gesproken is het heel gezond om avocado en zalm te eten, maar voor je gaat sporten kun je dit beter laten. Je lichaam heeft namelijk veel tijd nodig om vetten te verwerken. Hierdoor zul je je tijdens je work-out minder energiek en krachtig voelen. Ook kun je last krijgen van buikkrampen.

Pittig eten

Pittig eten kan je spijsvertering verstoren waardoor je last kunt krijgen van je maag en/of darmen. Ook kan de combinatie met het sporten zorgen voor brandend maagzuur. Om dit te voorkomen, kun je dus beter niks pittigs eten voordat je gaat sporten.

Suikers

Producten met veel suikers zijn een no-go voor het sporten. Door suikers te eten, krijg je een snelle energiepiek die daarna weer daalt. En op een inkakker zit je natuurlijk niet te wachten, zo vlak voor het sporten. Dus ook al dacht je dat het slim was om nog even snel een mueslireep of energiereep te eten voordat je gaat sporten, doe het niet!

Dranken met koolzuur

Drinken voordat je gaat sporten is belangrijk, maar ga dan wel voor dranken zonder koolzuur. Dranken met koolzuur kunnen namelijk zorgen voor een opgeblazen gevoel en buikpijn. Ook zit er veel natrium in koolzuur. Dit haalt water uit de cellen van je lichaam en kan daarom zorgen voor uitdroging.

Wat eet je dan wel?

Wil je toch nog iets eten voordat je naar de sportschool gaat? Ga dan voor een licht verteerbare maaltijd. Ook is het goed om iets met veel koolhydraten te eten om energie te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een volkoren boterham of cracker, een schaaltje yoghurt met vers fruit of een schaaltje havermoutpap. Ook schijnt het heel goed te zijn om koffie te drinken voor dat je gaat sporten.

Dit is de reden waarom je je make-up moet verwijderen voor je work-out:
> Waarom je NOOIT met make-up op moet sporten

Door deze leuke fitness trends heb jij ook zin om te sporten:
> Deze fitness trends maken sporten een STUK leuker

Ben je nog op zoek naar nieuwe sportkleding?
> De allermooiste sportkleding vind je hier

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites