6 redenen waarom Redheads awesome zijn

1. Niemand kan jouw haarkleur faken

Redheads zijn awesome. Je mag heel gelukkig met jouw haarkleur zijn. En daar zijn vele redenen voor, wij zetten de feiten over roodharigen voor je op een rijtje.

1. Niemand kan jouw haarkleur faken

Geverfd rood haar zal er nooit hetzelfde uitzien als jouw natuurlijke haar. Je zult het verschil altijd opmerken. Daarnaast is natuurlijk rood haar een stuk moeilijker in een andere kleur te verven dan bijvoorbeeld blond. Rood haar heeft namelijk veel pigment, het moet dus eerst heel goed gebleekt worden voordat het haar een andere kleur goed pakt.

2. Jouw haar wordt pas op latere leeftijd grijs

Weer over dat vele pigment gesproken: vergeleken met andere haarkleuren kan jij hierdoor langer genieten van je haarkleur. Lucky you! En wanneer je haren dan het pigment verliezen, zal je eerder witharig worden in plaats van grijs. Geen geel-grijzige tinten voor jou dus, ook iets waar anderen jaloers op kunnen zijn later.

3. Jouw blonde vriendin zou ook een redhead kunnen zijn

Het gen voor jouw rode lokken kan generaties lang bij iemand gedragen worden, zonder dat het bij de volgende generaties zichtbaar is. Jouw blonde vriendin zou dus maar zo ook wat roodharige genen bij zich kunnen dragen. Misschien hebben al jouw vriendinnen stiekem wel roodharige genen.

4. Slechts 2 procent van de wereldpopulatie is redhead

Alleen hierdoor ben je dus al super uniek. In Europa heb je nog de grootste kans dat je een andere redhead tegenkomt, maar in Afrika en Azië is dit bijna onmogelijk. Als je hier naar toe op vakantie gaat zal je zeker opvallen en door inwoners bewonderd worden. Er zijn twee roodharige genen nodig voor een roodharige baby, wat het lage percentage redheads ook meteen verklaard.

5. Jouw lichaam maakt beter vitamine D aan

Ondanks dat je het misschien jammer vind dat jouw lichte huid in de zomer niet zo bijkleurt, heeft het ook een voordeel: je hebt minder zonlicht nodig. Je lichaam maakt namelijk beter vitamine D aan, dit komt doordat je een lager melatonine gehalte hebt. Dus wanneer je deze laatste paar weken van de zomer de zon om wat voor reden dan ook niet meer kunt meepakken, don’t worry, je komt geen vitamientjes te kort. Je moet je wel héél goed insmeren.

6. Er is speciaal voor jou een festival

Als redhead mag je jezelf in Nederland ook zeker gelukkig prijzen en gewaardeerd voelen. Want speciaal voor jou worden de Redhead Days georganiseerd. Dit jaar vinden de dagen plaats van 1 tot 4 september in Breda. Iedere gelukkige met rood haar is hier welkom! De entree is gratis en er zullen vele activiteiten plaats vinden. Denk bijvoorbeeld aan een gigantische fashion show en meerdere leuke tentoonstellingen. Voor jou zijn je rode lokken misschien niet meer zo bijzonder, maar op deze dag komen duizenden roodharigen bijeen, van over de hele wereld.

Wil jij weten welke kleuren jou het beste staan?
Deze kleuren passen het beste bij jouw huidskleur

Zijn jouw wenkbrauwen al on fleek?
Zo koop je een wenkbrauwpotlood in de juiste kleur

PHOTO CREDITS: UNKNOWN

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites