9 dingen die je gedaan wil hebben voor je dertigste

Welke kan jij allemaal al afstrepen?

Je dertigste is een ware ommekeer in je leven. Als we de serie Friends moeten geloven, moeten we rond deze tijd getrouwd zijn en kinderen hebben. Dit nemen we natuurlijk met een korreltje zout, maar voor sommige mensen is dit toch echt gewoon de realiteit. Daarom hier een lijstje met dingen die je in je eentje gedaan wil hebben voordat deze tijd aanbreekt.

1. Koken

Pak jouw favoriete kookboek erbij en maak al jouw lievelingsgerechten na. Koken wordt zo een stuk makkelijker en leuker en als je dan eenmaal kinderen hebt, weet je dat je deze gerechten altijd zonder teveel moeite op tafel kunt zetten.

2. Reizen

Reis zoveel mogelijk nu het nog kan. Je hebt er nu nog de tijd voor. Bezoek jouw top 5 wereldsteden. Echt een must-have om van je bucketlist af te schrappen. Het voordeel van alleen reizen is ook nog eens dat je altijd je eigen plan kunt trekken.

3. Een marathon lopen

Get fit! Een marathon lopen is een ware prestatie en het is leuk om later over te vertellen. Je krijgt een confidence boost als je de finish hebt gehaald en je hoeft echt niet per se iemand over te halen om met je mee te lopen. Alleen met je muziek kan al heel leuk zijn. Wat dacht je van een marathon in Disneyland Parijs?

4. Een nieuwe taal leren

Expand your horizon. Een nieuwe taal leren is leuk én praktisch en bovendien iets wat je prima in je eentje kunt doen. Volg een cursus (in het buitenland) of ga aan de slag met DuoLingo. Met deze handige app kan jij heel makkelijk en snel een nieuwe taal leren.

5. Een angst overwinnen

Ben jij ergens bang voor? Face your fear. Het wordt tijd dat je er vanaf nu boven staat. Volg een angsttherapie of spring zelf in het diepe, afhankelijk van de angst die je hebt.

6. Sparen

Sparen voor je toekomst is belangrijk. Voor onverwachte gebeurtenissen, voor je kinderwens, een eventuele verhuizing. Noem het maar op. Denk goed na over wat je later wil en zet hiervoor geld opzij.

7. Een brief schrijven

Schrijf een brief. En dan niet aan je beste vriendin of verre tante. Schrijf een brief aan je toekomstige zelf. Dit is iets heel moois om later terug te lezen en te bewaren voor de nostalgie. Doe er net zo lang over als dat jij wil en zet er alles in wat je kwijt wil. Er zitten geen regels aan vast. Deze ergens opbergen zodat je hem op een gegeven moment leest en vooral heel hard moet lachen om jezelf. Net zoals je nu doet om je dagboek van je teenage self. Toch hilarisch om te lezen wat voor ‘problemen’ je vroeger allemaal had.

8. Iets doen voor een ander

Geld ophalen voor een goed doel, bloed of stamcellen doneren of vrijwilligerswerk doen. Het zal je een voldaan gevoel geven en je helpt anderen er echt mee.

9. Skinny dipping

Dit moet je echt een keer gedaan hebben. Het is ontzettend bevrijdend en het geeft gewoon een enorme kick. Laat niets je tegenhouden. GO!

READ NEXT
>Hier vlieg je naartoe onder 100 euro
>De beste plekken om naar toe te reizen in je uppie
>Zo kun je het beste geld besparen

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites