Dit is hoe je de beste speech als getuige kan geven!

Het lekker weer zit er aan te komen en dat betekent dat het wedding season ook weer begonnen is. Gaat jouw beste vriendin binnenkort trouwen en wordt er van jou verwacht om een best woman’s speech te geven? Congrats! Je wilt je vriendin natuurlijk trots maken en dit kan het erg spannend maken. Als je ooit al eens een speech hebt moeten geven weet je dat het best lastig kan zijn, je wilt niets zeggen wat de gasten (of de bride to be) in verlegenheid kan brengen. Maar maak je geen zorgen, want wij hebben een lijst gemaakt van do’s en don’ts.

Het gaat niet om jou

Het kan misschien verleidelijk zijn, maar probeer tijdens je verhaal niet de focus op jezelf te leggen, want het gaat natuurlijk om de bruid (en bruidegom). Vertel iets leuks over die persoon. Ook al wil je even kwijt dat jij op je 15de een zwerfkat hebt gered. Dit is niet het moment om het op te brengen.

Keep it classy

Hoewel jij en je vriendin alles met elkaar delen en jullie humor vaak 18+ is, betekent dit niet dat je dit soort grappen ook op moet brengen tijdens haar bruiloft. Houd het netjes, zodat iedereen kan meegenieten.

Niet al te serieus

Zorg ervoor dat je verhaal lekker luchtig is en niet al te serieus. Geen verhalen over exen of sob stories over dat jullie nu niet meer elke avond samen kunnen stappen. Een toespraak gaat er ook om dat jij je vriendin al het geluk van de wereld wenst.

Focus niet op grapjes

Je bent geen auditie aan het doen als stand-upcomedian. Een grapje hier en daar is leuk, maar ga niet overboord. Je bent er omdat jij de beste persoon bent om iets leuks te vertellen over jouw relatie met de bruid. Niet om iedereen te entertainen.

Niet voorlezen

Niets is vervelender dan te moeten luisteren naar iemand die woord voor woord van een blaadje af zit te lezen. Schrijf de belangrijkste woorden op een blaadje. Dit is je geheugensteuntje als je je verhaal aan het doen bent, zo vertel je het meer vanuit je hart.

Leave them wanting more

De laatste paar zinnen zijn het belangrijkst. Deze blijven namelijk het beste hangen bij het publiek. Zorg er dus voor dat je afsluit met een goede zin, zoals een mooie quote. Schrijf deze wel op. Het kan zijn dat je door de zenuwen even niet meer weet wat je moet zeggen en dan kan het handig van pas komen.

Drink wat

Het kan zijn dat je last krijgt van een droge mond en het is dan natuurlijk geen probleem om even snel wat te drinken. Neem snel een slokje en ga dan weer verder. Drinken aan de fles, eten en kauwgums zijn een no-go.

Ga je binnenkort naar een bruiloft?
Outfits die je na de bruiloft ook nog aankunt
Dit moet je vooral niet doen met je bruidsmake-up!

PHOTOCREDITS : THEKNOT

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites